Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 33-hetes kismama v. ok, nincs...

33-hetes kismama v. ok, nincs TB-támogatásom ez, hogy lehet?

Figyelt kérdés
Sjnos én abban a tudatban voltam,hogy ahogy megvan a kismamakönyvem támogatja a Tb-a vizysgálatokat,a védőnő is megnyugtatott,hogy mostantól "anno"támogatva vagyok.Ma voltam a terhesgondozáson és mondta a Dokim,hogy tudok rólla,hogy pirossal jelzi a gép a tb-met,és,hogy mennyek be a Teve utcába mert különben kikell fizetnem az eddigi vizygálatokat.Mostmár tényleg nem értem..
2009. okt. 15. 15:57
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%

akkor van Tb-támogatásod ha a munkáltatód fizette utánad a járulékokat tisztességgel. Ha valakinek nincs munkahelye akkor havonta kell befizetni egy x összeget a tb-nek hogy biztosított légy.

Én így tudom. Táppénzen vagy?Vagy volt egyáltalán munkahelyed?

2009. okt. 15. 16:04
 2/22 anonim ***** válasza:
100%

Szijja!Mivel az én munkáltatóm sem fizette a TB-met így nekem kell végig..(4500ft/hó)Amúgy én is azt hittem hogy kismamaként nem kell de tévedtem!

11hetes kismami

2009. okt. 15. 18:55
 3/22 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg tp-n vagy? Van munkahelyed? Az első 2 válasz igaz sajnos. Akinek nincs munkahelye, vagy valamilyen ellátása, akkor nincs biztosítása és magad után kell fizetni. Azt nem tudom, hogy szociális alapon kérheted-e az alanyi mentességet. Az APEH-nál kell intézni, szerintem menj be személyesen, úgy jársz a legjobban. Nehogy utólag mindent kiszámlázzanak és a havi 4500 Ft is behajtsák rajtad!
2009. okt. 15. 19:38
 4/22 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos úgy tudom, hogy a TB-nek semmi köze a kiskönyvhöz :( Azt a munkáltatód fizeti, vagy ha nincs, Te. Mielött megkapat a kiskönyved, fizetted? Szerintem ha csak kihagytál pár hónapot, be lehet pótolni, de hha eddig se volt fizetve, félő, hogy egy elég nagy számlát fogsz kapni :(
2009. okt. 16. 00:40
 5/22 A kérdező kommentje:
Gyesen voltam 2009.Január 21-ig ez számít??
2009. okt. 17. 14:53
 6/22 anonim ***** válasza:
100%
Akkor január 21-ig voltál biztosított. Akkor viszont sürgősen kezd el fizetni a tb-t mivel egy szülés sok százezer forint lesz.
2009. okt. 17. 15:04
 7/22 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Sajnos így van , nekem is fizetnem kell magam után a 4500Ft-ot, nem számít hogy kismama vagyok. Menj be és mihamarabb rendezd a jogviszonyod, mert ha utánanéznek akkor utólagosan is ki kell fizetned.... :(
2009. okt. 17. 15:18
 8/22 anonim ***** válasza:
100%

Ha van munkaviszonyod, vonják a gyesből is. De ehhez az kell, hogy munkaviszonyban légy. Ha nem vagy, neked kell intézni, bemenni az apehhoz, ahol kiszámolják mennyit kell fizetned, és csekket is adnak előre egy évre.

Mielőbb járj utána tbnél, apehnél.

2009. okt. 17. 15:25
 9/22 anonim ***** válasza:
100%

Jajj akkor baj van :( Gyes nem lehet alapja a gyednek sem, így azt se fogsz kapni :( És valóban fizetned kell havi 4500.-, visszamenőleg nem lehet, de javaslom, hogy egy ügyintézőt kérdezz meg, hogy lehet méltányossági kérelmet benyújtani, hogy visszamenőleg befizethesd :( De azért készülj fel, azt a soik orvosi vizsgálatot amit csináltak, mind ki fogják számlázni.

Azt nem értem, hogy miért hitted, hogy a kiskönyvedhez kapsz TB támogatást? Mondta ezt neked valaki?

2009. okt. 17. 16:25
 10/22 anonim ***** válasza:
100%
Én is igy voltam de én bementem a helyi önkormányzathoz és ott szociális alapon megigényeltem és 1 évre átvállalták helyettem.Utánna már lesz ha gyesen leszek.Sztem menj be a városotokban levö polgármesteri hivatalba tuti h tudnak segiteni.:)
2009. okt. 17. 16:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!