Nem késtem le még arról hogy megfelelő vitamminnal lássam el a babát?!
ha szedted/ed a folsavat,akkor elvileg nem késtél el.azt mondják az a legfontosabb.
mondjuk én tudatosan készültem a 2.babámra és már a fogantatás előtt 1hónappal elkezdtem szedni az elevitet.
viszont az 1.babával csak a 6héten (és pár napos) kezdtem el a vitamint.és makk egészséges babám lett :-)
Szia! Én az első 14 hétben csak folsavat szedtem.
Az előző terhességemnél pedig nem is szedtem semmit! 4300 gramm, 56 cm, egészséges :)))
Semmiről nem vagy lemaradva :) Nyugi!
Én 10 évig jártam egy dokihoz, amikor mondtam neki, hogy próbálkozunk babával, azt mondta, hogy a baba előtt, meg a utána a 12. hétig csak c vitamint meg folsavat szedjek, Elevitet csak utána. 8 hetes voltam már, mikorra rámondta, hogy baba van (nem volt uh-ja, előtte meg elutaztunk.... Tehát nem szedtem csak ezt a kettőt. Kiderült, hogy már nem a szegedi kórházban van, ezért kerestem másik dokit (aki a szegedi szülészeten dolgozik. Ő egyáltalán nem támogatta a terhesvitamint, szerinte a változatos, vitamindús táplálkozás elég. Én ragaszkodtam a vitaminhoz, megállapodtunk, hogy szedem, de nem minden nap. Ez volt a 12. héttől. a baba nagyon jól fejlődik, már 4D-n is túlvagyunk...
A barátnőim közül egyik szedte, a másik nem, a harmadik meg a 12. héttől 2 naponta. Mindhárman egészséges és nem óriásbabásak lettek.
Engem megnyugtat, hogy szedem, mert nem vagyok biztos az elégséges vitamin bevitelemben. Szedek még jódot, meg halolajat, + a doki javaslatára az influenza meg a hideg miatt napi egy c vitamint. (oltást nem adatom be)
A lényeg!! Semmiről nem vagy lemaradva! Van olyan, aki nem is szed terhesvitamint. Szerintem azért ártani nem árt, sőt!
26 hetes km
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!