A doki azt mondta 5 hetes terhes vagyok, a leletre azt irta 5mm-es petezsák sejthető, menjek uh-ra 2 hét mulva. Ez jó jel?
Ez azt jelenti, hogy valószínűsíti a terhességet, de még bármi lehet, fel is szívódhat, ezért kell visszamenned 2 hét múlva. Akkor már a petezsákban benne lesz a szikhólyeg, de lehet, hogy már a ici-pici babóca is. Bár szerintem a 2 hét sok, általában 1 hét múlva szokták visszahívni az embert.
Nekem 5 hetesen és 6 naposan 12 mm volt a petezsák és benne volt a szikhólyag, ami 1,9 mm volt. Szívhangot már a 6. héttől lehet hallani, legalább is nekünk már volt :).
Az terhesség idejét meg majd az UH-ok alapján számolják, megvan, hogy melyik héten mekkorának kell lennie. Az én számolásom szerint én 1 héttel fiatalabb terhes vagyok, mint az UH szerint. Az idő még a végén is változhat, úgyhogy ezzel ne foglalkozz sokat, a doki úgyis mondja, ha valami nem jó, pl kicsi a baba.
Ha egy terhességi naptárba beírod az utolsó mensid dátumát, akkor máris nem fogsz kételkedni a dokid szavában.
Nekem itt az 5 hét 1 napot adja ki. Boldog babavárást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!