Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 40 évesen második baba?

40 évesen második baba?

Figyelt kérdés
Olyan sok negatívumot olvastam most a neten, van itt anyuka saját tapasztalattal? De most érzem úgy, hogy szeretnék egy kistesót a kisfiamnak, őt 35 évesen szültem. Igaz veszélyeztetett voltam vele, de ő egészségesen született, okos és persze gyönyörű. Félek megbánnám, ha nem merném bevállalni. Írjatok!!! :)
2013. jún. 28. 23:04
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
74%
Az elsőt 23 évesen szültem,a másodikat 39 évesen és most várom a harmadikat 41 évesen.Én csak biztatni tudlak és szerintem jó,ha van testvér.
2013. jún. 29. 08:38
 12/29 anonim ***** válasza:
Én most úgy gondolom, hogy már 35 felett sem szülnék, de igazából meg, ha úgy érzitek, miért ne? Nagymamám is 40 volt, mikor a legkisebb gyereke született, nem lett semmi baja, ma már felnőtt.
2013. jún. 29. 08:57
 13/29 anonim ***** válasza:
79%

10-es jól összefoglalta a dolgokat.

Nekem egy ismerősöm ecsetelte bőszen, hogy ő bizony nem szülne 30 felett (mi akkor már jó ideje vártunk babára). Ebben az volt a szép, hogy én 30 felett voltam, amit ő nyilván nem gondolt, én meg azon lepődtem meg, hogy ő fiatalabb nálam.:/ Nagyon sok huszonéves le van lakva, és sok 30-40 éves fittebb náluk. Ha ez az életmódukból adódik, akkor várhatóan 10-20 év múlva is megmarad ez a különbség. Van aki 40 évesen már öreg, más meg 60 évesen sem az.

Persze mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy mikor szül, aztán majd az élet hozza valahogy. Én is beleestem ebbe, hogy nem akarok "öregen" szülni, erre tessék. De nem szabad az alapján dönteni erről, hogy mások mit szólnak, és hogy a gyerek nagyanyjának néznek-e majd.

Általános iskolában volt egy osztálytársam, és az ő anyukája igazi ősz hajú, nagymama kinézetű néni volt. Azóta eltelt huszonpár év, nemrég ez a néni a betegem volt, megjegyzem ugyanúgy néz ki most is, mint akkor, szellemileg sokkal inkább toppon van mint a fiatalabbak. Elmesélte, hogy anno szülőin volt aki megszólta, hogy ilyen öregen minek szült. Hát azért, mert meghalt az első férje akitől volt két gyereke, és a második férje csak úgy volt hajlandó elvenni, ha szül neki gyereket. Pedig ekkor már elmúlt 40 éves, de a leendő férjének nem volt még gyereke. Szóval van ilyen is, de az emberek nagyon gonoszak tudnak lenni, amikor megszólnak másokat.

Bocs ha kicsit hosszú voltam.

2013. jún. 29. 08:58
 14/29 anonim ***** válasza:
64%
Igen! Vállalnám a helyedben, nekem több ismerősöm/rokonom is 40 évesen szült, mindenki örül a döntésének.
2013. jún. 29. 09:15
 15/29 anonim ***** válasza:
100%

Köszönöm, 13-as, és Neked is igazad van, jó példát hoztál fel!

Én is korábban akartam szülni, de az élet nem azt a lapot dobta! Aki nincs ebben a helyzetben,az el sem tudja képzelni, milyen az h küzdeni egy gyerekért...ha meg, csak úgy:) jön, és a mama már 40, akkor sincs semmi, szerintem! Egy gyermeknek mindig örülni kell!És, igen kell a tesó...!:)

2013. jún. 29. 09:29
 16/29 anonim ***** válasza:
67%
Nekem egy 1 éves fiam van, 32 éves leszek a nyáron. Ha vállalnék 2. gyereket, azt csak kb. 5-6 év múlva tehetném, de nem fogok. Azért, mert úgy érzem, hogy akkor már biztos nem lenne türelmem egy kicsi gyerekhez és mindenáron azért nem kell testvér. Viszont ha valaki képesnek érzi magát erre, akkor miért ne szülne akár 40 évesen is. Nincs arra garancia, hogy egy 20 évesen szülő nő tovább tudja majd nevelni a gyerekét, mint egy 40 évesen szülő.
2013. jún. 29. 09:54
 17/29 anonim ***** válasza:
100%

38 évesen szültem 4. gyerekemet. Majdnem mindenki azt kérdezte, aki nem ismert, hogy első baba?

Most 4 éves, s most se gondolják, hogy nem az enyém, inkább a 21 éves lányomat hiszik a húgomnak. Sőt volt aki elcsodálkozott, hogy mekkora gyerekeim vannak, mikor a 13 éves fiaimmal voltam valahol.

Tehát nem mindenki néz ki annyinak, mint amennyi.

Szerintem nyugodtan szülj, főleg, hogy csak a második.

Én már most 43 évesen biztos nem szülnék, de csak azért mert van már 4 gyerekem.

2013. jún. 29. 11:02
 18/29 anonim ***** válasza:
100%
37 éves vagyok most várom a 4. gyerekemet és nem bánom. A legcsekélyebb mértékben sem érdekel mások véleménye.Ez csak a férjem és az én dolgom.Neked is azt tanácsolom,hogy tedd azt amit te jónak látsz mert mindíg is lesznek olyan kedves és aranyos emberek akik a sárga földig hordanak a döntéseid miatt. Ez a te és a párod döntése,ne mások véleményéra adj.
2013. jún. 29. 11:20
 19/29 anonim ***** válasza:
100%
Ha szeretnél babát akkor csak nyugodtan szülj. Ne foglalkozz másokkal ha azt írod hogy 20 éves vagy akkor azt írják minek még. Most meg minek már. Szerintem igen is szülhetsz ha szeretnél. Sok 40 éves kismama van.
2013. jún. 29. 11:36
 20/29 anonim ***** válasza:
100%
Én bevállalnám. Sok sikert és egészséget kívánok:)
2013. jún. 29. 11:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!