Hol csinálják a 24. heti cukorterhelést próbareggelivel Budapesten?
Ne akard ezt magadnak, orvosaim szerint "xart se ér".
A diabetológusom azt mondta, hogy konkrétan nem érti, hogy még miért alkalmazzák ezt mindig kismamáknál...
Egyszerűen sok esetben nem derül fény a problémára, és ebből később baj lehet. (Persze annál, akinek nincs terhességi diabétesze, annál tök mindegy, csak hát ezt előre nem lehet tudni!)
Barmelyik maganklinikan, maganlaborban megcsinaljak keresre.
Csatlakozom egyebkenr, semmit nem er. Lehet jo eredmeny mellett is terhessegi diabeteszed, babadnak szarmazhat ebbol problemaja.
Szerintem mindehol megcsinálják kérésre,szerintem a doki dönt. Mert pár hét eltéréssel a János kórházban egyik ismerősöm próbareggelizett ikreket várt (gondolom a veszélyeztetettség miatt), úgy hogy ugyanahhoz a dokihoz járunk magánban, és nekem meg a cukros lötyit írta elő, pedig direkt rákérdeztem, hogy nem lehetne-e, és azt mondta, hogy nem, nekem ez kell, mert ezzel derül kis, hogy van-e gond, vagy nincs...
Szóval ha nagyon akarod, biztos bárhol el lehet intézni...
Köszönöm, 9. kerületi vagyok, amúgy is a Mester u-ba tartozom.
Köszönöm a segítő szándékot is, tényleg, őszintén. Amennyiben az eredmény kétséges lesz, természetesen megcsináltatom a lötyiset is, szó nélkül, a biztonság kedvéért. Addig azonban ellenzem ekkora löket cukor fogyasztását éhgyomorra. Akkor is, ha egyszeri alkalom.
Nincs olyan, hogy kétséges eredmény...
Valószínű jó eredményed lesz, nagyon ritka ezzel a rossz eredmény, csak ha már nagyon durva az eltérés, úgyhogy nem fog kiderülni, hogy nem kellene-e kordában tartani minimálisan legalább, és ez veszélyezteteti a babád egészségét...
Igazából a próbareggeli azoknak van kitalálva, akiknek egyébként nagyon megterhelő lenne, pl ikrek esetén. Az, hogy sok orvos nem veszi komolyan, és mégis próbareggeliztet, hát no comment...
Kérdező, ez épp fordítva működik. Ha a cukros kétes lesz, akkor utána már csak reggelizőset csinálnak, hogy ne terheljék túl a szervezetedet, de könnyen lehet, hogy a zsemle-tejjel megbirkózol, de a cukorral már nem.
75g cukor épp annyi, amennyi egy nagy szelet Eszterházy tortában benne van!! Az nem olyan rengeteg, épp ezért kell ezt megcsinálni, mert a vizsgálat így mutatja ki, hogy tud-e elegendő inzulint termelni a szervezeted a cukor megfelelő lebontásához.
Ha jót akarsz magadnak és a babádnak, akkor menj a cukros terhelésre!
75 gramm cukor a tizenharmad része az éves cukorfogyasztásunknak a férjemmel együtt. 1 év kb. 1 kg, 2 személyre, azaz kb. 2 havi adagom egy pohárban.
(Persze eszem szénhidrátot rendesen.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!