Terhességi cukros lettem és diétáznom kell, ebből mi baja lehet a babának? Szüléskor felmehet a cukrom? 29hkm vagyok!
Ja még annyi hogy a legmagasabb értékem a cukros lötty megivása után volt:8,2mmol és azóta soha nem volt ennyi! Átlagban mindig 6 mmol alatt van!!!
A kórházba fektettek és akkor 24órás megfigyelésnél is 3.0 és 5mmol közötti értékeim voltak!
- kórházba fektettek
- baja lehet a babának és neked is, ha nem tartod a diétát (elfajulhat odáig, hogy inzulinnal lőheted magad)
- jó eséllyel szülés után annyit ehetsz és abból, amit akarsz
10 HETET kell kibírnod még (vagy annyit sem)!
Szerintem ez nem áldozat (mondom ezt inzulinrezisztensként, úgy, hogy életem végéig tartanom kell a 160g szénhidrát diétát, csinálom 5 éve és még mindig jól vagyok...) Ki lehet bírni, csak akarni kell. Ráadásul csak néhány hétről van szó! A babád egészsége meg kell, hogy érjen ennyit!
" jó eséllyel szülés után annyit ehetsz és abból, amit akarsz "
Részben igaz. Azért részben, mert hosszú távon simán lehet diabétesz a terhességi cukorból, ha valaki nem figyel arra, mit eszik. Sajnos.
Mind a 3 terhességem alatt előjött a terhességi cukor, pedig se túlsúlyos nem vagyok, és a családban sem volt...
160gr-os diétát csináltam. 3.terhességnél már se éhezés, szenvedés nem volt.
Néha bűnöztem picit. 1-1 alkalomtól nem lesz baj (pl karácsonykor egy szelet süti). A tartósan magas vércukor veszélyes, mert erre áll rá a baba inzulintermelése.
Nálam minden renden volt a babákkal.
Csak ügyesen. Bildog babavárást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!