Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhességi cukros lettem és...

Terhességi cukros lettem és diétáznom kell, ebből mi baja lehet a babának? Szüléskor felmehet a cukrom? 29hkm vagyok!

Figyelt kérdés
Nem túlságosan magas de ki-ki ugrik az értékem.Diétázom de sajna nem tudom betartani 100%-ig a diétát mert úgy érzem éhen halok!Minden nap mérem és átlagban nézve jók az értékeim.Ma bűnöztem és ettem sültkrumplit+rántott sajtot és gombát az értékem utána 7.2mmol lett(2óra mulva)! Az sok?Nagyon nagy bajt csinálok ha néha bebűnözök a kajával?
2013. jún. 24. 16:03
 1/7 A kérdező kommentje:

Ja még annyi hogy a legmagasabb értékem a cukros lötty megivása után volt:8,2mmol és azóta soha nem volt ennyi! Átlagban mindig 6 mmol alatt van!!!

A kórházba fektettek és akkor 24órás megfigyelésnél is 3.0 és 5mmol közötti értékeim voltak!

2013. jún. 24. 16:09
 2/7 anonim ***** válasza:
Hát, ha jót szeretnél, felejtsd el a bűnözést. Ezt a kis időt tessék kibírni valahogy. Utána már csak egy rossz álom lesz az egész. A terhességi cukorbetegség nagyon komoly dolog, baja lehet a babának, születhetnek sokkal nagyobb súllyal is.
2013. jún. 24. 16:17
 3/7 anonim ***** válasza:
Nekem éppenhogy magas volt a cukrom, és az orvosom úgy magyarázta, hogy ha magasabb a cukrom, mint kellene, bekapcsolódik a baba szervezete is az inzulintermelésbe, és mivel az inzulintermelés mindenkinél (a babánál is) véges, ezért később emiatt is hajlamosabb lehet a cukorbetegségre a kis lurkó. Én ezért tartottam magam a diétához. Bár nem olvastam utána a dolgoknak, de gondolom ez valóban így lehet, nem hiszem hogy az orvos csak ijesztgetni akart ezzel.
2013. jún. 24. 16:24
 4/7 anonim ***** válasza:

- kórházba fektettek

- baja lehet a babának és neked is, ha nem tartod a diétát (elfajulhat odáig, hogy inzulinnal lőheted magad)

- jó eséllyel szülés után annyit ehetsz és abból, amit akarsz

10 HETET kell kibírnod még (vagy annyit sem)!

Szerintem ez nem áldozat (mondom ezt inzulinrezisztensként, úgy, hogy életem végéig tartanom kell a 160g szénhidrát diétát, csinálom 5 éve és még mindig jól vagyok...) Ki lehet bírni, csak akarni kell. Ráadásul csak néhány hétről van szó! A babád egészsége meg kell, hogy érjen ennyit!

2013. jún. 24. 16:50
 5/7 anonim ***** válasza:

" jó eséllyel szülés után annyit ehetsz és abból, amit akarsz "

Részben igaz. Azért részben, mert hosszú távon simán lehet diabétesz a terhességi cukorból, ha valaki nem figyel arra, mit eszik. Sajnos.

2013. jún. 24. 16:52
 6/7 anonim ***** válasza:
Én terhességi cukros voltam, a cukros lötty után 8.5 volt az értékem. Diétáztam, mégis szülés után leesett a baba cukra, így adtak neki cukros vizet. Egy nap alatt helyreállt, mégis azt javaslom, amennyire lehet, tartsd a diétát.
2013. jún. 24. 22:42
 7/7 anonim ***** válasza:

Mind a 3 terhességem alatt előjött a terhességi cukor, pedig se túlsúlyos nem vagyok, és a családban sem volt...

160gr-os diétát csináltam. 3.terhességnél már se éhezés, szenvedés nem volt.

Néha bűnöztem picit. 1-1 alkalomtól nem lesz baj (pl karácsonykor egy szelet süti). A tartósan magas vércukor veszélyes, mert erre áll rá a baba inzulintermelése.

Nálam minden renden volt a babákkal.

Csak ügyesen. Bildog babavárást.

2013. jún. 25. 13:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!