Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Magasabb, határ értékű AFP...

Magasabb, határ értékű AFP eredmény?

Figyelt kérdés
Első gyermekemet várom.A 18.hétben illetve jobban mondva mától a 19.hétben vagyok,mivel az orvosom ma átírta!Ma kaptam meg az AFP eredményemet is, ami 2,54 tehát határ érték-épp hogy kicsivel magasabb. Az orvos azt mondta semmi pánik ez lehet attól is hogy épp nem a 16.hétben jártam mikor levették a vért hanem már jócskán a 17.-ben. Amúgy ma megnézett,sima,alacsonyabb színvonalú ultrahanggal,és amúgy a baba szívműködése tökéletes, a baba élénk. Olvastam hogy ez lehet velő csont záródási rendellenesség amit remélek hogy nem már csak azért is mert a terhesség 6.hetétől Elevitet szedek minden nap!A másik pedig a lepény.Hogy vérezhet ,vagy leválhat, ettől félek jobban hiszen a 12.heti Uh-n a placenta fedte a méhszájat,azóta nem is dolgozom,táppénzen vagyok.Olyan anyukák megnyugtatására,tanácsára lenne szükségem akiknek szintén magas határ értékű vagy magasabb értékű lett az AFP eredményük pedig fiatal 30-35 év alatti! kismamák.Meg még egy.Ha esetleg vérzik a placenta, vagy elkezdett leválni,az mivel jár a továbbiakban?! Jövőhéten megyünk 18.-20.heti UH-ra a kórházba majd egy másik kórházba genetikai Uh-ra.
2013. jún. 24. 15:38
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Nekem 2,4 lett, ami meg épp benne van, de hát kb. ugyanannyi. Én elmentem az Istenhegyi géndiagnosztikára, ott néztek UH-val, és mondták, hogy teljesen zárt a gerince, minden okés. A saját dokim is ugyanezt mondta. Picike vérzés is emelheti, amit nem is biztos, hogy látsz, és ettől aztán nem fog leválni a placenta, nekem volt durva vérzésem is 2. trimeszter elején, és semmi se látszott, hogy honnan jött, sértetlen volt a méhlepény. Általános orvosi vélemény, hogy az AFP nagyon megbízhatatlan hormon, még akkor se jelez semmit pontosan, ha nagyon jó időben veszik le. Tőlünk nyugatra sehol se nézik (komolyan, sehol). Persze én is örültem, hogy 2 helyen is megnézték, így persze az a jó, ha te is elmész jó minőségű UH-val is megnézetni, de nyugodj meg, semmi gáz nem lesz. Ja, és az én placentámmal azóta sincs semmi gond, most 34 hetes vagyok.
2013. jún. 29. 14:21
 12/12 anonim ***** válasza:
A bnőmnek volt magas, volt genetikán, ott mindent rendben találtak. mégis hetekkel később, a 30. héten koraszült.
2013. jún. 29. 16:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!