Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Fajt a fogatok terhesseg...

Fajt a fogatok terhesseg alatt? Kinek milyen fogaszati problemai adadtak a 9 honap alatt?

Figyelt kérdés
Nekem van ket huzni valo foga es most mintha kezde erezni,s mindig feltem a fogaszattol,ezert van ez a ket huzni valo is, mert nem mentem el.Szerintetek a doki lefog szolni ha meglassa ezt a ket csutikat?
2009. okt. 13. 13:06
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én 25 hetes terhes vagyok. Még a tervezett terhesség elött én felkerestem a fogdokimat. /sajnos már csak maszekban dolgozik, így kénytelen voltam ott felkeresni/ Az én dokim nem szólt le, nem az a dolga egy fogorvosnak, hanem az, hogy segítsen megoldani a problémákat a legjobb tudása szerint. Persze ilyen tekintetben nehéz jó orvost találni.

A várandóság elején kisebb fogíny problák voltak, de a Paradontax fogkrém használt. A 12. hét után a körzetit kerestem fel az aláírásért. Természetesen még talált munkát / a jó doki mindig talál valmit/ , szedett egy kevés fogkövet, tömött rágófelületi kopásokat,és egy teljes tömést is csinált. Ő sem "szólt le", hanem végezte a dolgát.

Természetes hogy félsz a fogorvostól, én is félek, de ha ott ülök a székben már nincs semmi baj! Keress egy jól dolgozó, és szimpatikus fogdokit /ez sokat segít/ csináltasd meg minél előbb azokat a fogakat!

2009. okt. 13. 13:25
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

19 hetes vagyok. Nekem az elejétől jött az ínygyulladás folyamatosan véárzik, almába nem bírok harapni se. Van tömni való fogam de nem bírom megcsináltatni mert úgy fáj az egész állkapcsom. Meridol fogkrém,fogkefe, száűjvíz ezt ajánlotta rá a dokim alakul de nem hiszem hogy elmegyek megcsináltatni már.

2009. okt. 13. 13:35
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Miért szólna le? Inkább mielőbb csináltasd meg, mert csak árt neked és a babának is, ha rossz a fogad.

Nekem hál ég semmi baj nem volt, elsőnél a 9 . héten 2 fogamat betömte, most a másodikkal 17 hetesen jutottam el, de semmit nem kellett csinálni.

Vigyázz, maert van, aki ilyenkor veszti el fogait!!

2009. okt. 13. 14:04
 4/9 anonim ***** válasza:
25%
Nekem letört hirtelen 2 tömésem, fogmosásnál vérzik nem kicsit, de most szedek plusz calciumot és mintha kicsit jobb lenne! Nekem az uncsitesómnak elment a babája, mert rengeteg beteg foga volt és folyamatosan csináltatta és megállapították, hogy ahogy a baba megijedt a sok furás faragástól rátekeredett a köldökzsinórra és rögtön megfojtotta magát...úgyhogy én babonából is inkább utána megyek el, akárhogy is alakul a fogam, de nem érdekel a doki lecseszése a gyermekem egészsége már a sajátoménál is fontosabb! 27 hetes km
2009. okt. 13. 14:42
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Első terhességemnél nem volt gondom a fogaimmal.

A mostani terhességemnél egyet be kellett tömni. Viszont most a terhesség elejétől szép fokozatosan nől a bölcsességfogam, és időnként szájzáram van emiatt... Régebben a fogdokim azt mondta, valószínű nem lesznek bölcs fogaim, mert nincs hely a számukra. Na, ennek az egynek mégis akadt:)

2009. okt. 13. 16:39
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Ne fél a fogorvostól, mert agyon fontos, hogy elmenj és megszüntesse a problémát, mert a rossz fog egy góc, ami nagyon csúnya dolgokat tud okozni (gyulladás, láz...).

Vajon miért erőltetik annyira a terhes nőknél???

Nekem már van egy új koronám(-:Remélem itt megállt a dolog. 26 hetes kismami

2009. okt. 13. 17:16
 7/9 anonim ***** válasza:
bocsi! agyon=nagyon(-:
2009. okt. 13. 17:19
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Szia én kb a 10-ik héttől járok fogdokihoz. Nagyon féltem én is mindég a fogorvostól,és emiatt hanyagoltam. De erőt vettem magamon mert nem akartam megvárni hogy elkezdjen fájni,és ezzel ártsak a picurnak. Sztk-ás fogdokim van és nem bántam meg mert szépen rendbe hozza a fogaimat. Volt tömésem,gyökérkezelésem,húzásom is és mai napig járok. Hidd el megéri elmenni,és nem olyan nagy dolog!!! Hogy leszól e az ember függő,lehet ha nagyon rosszak a fogaid. Túl lehet élni! 20hetes km
2009. okt. 13. 18:48
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Ja és a babámnak semmi baja nem lett. Szerintem rosszabb lenne neki ha szenvednék a rossz fogak miatt,vagy teletömném magam gyógyszerrel.
2009. okt. 13. 18:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!