Mi történik az első védőnői látogatáson?
Figyelt kérdés
Mármint találkoztunk már, de most jön először lakásra. Meg kell mutatnom neki az egész lakást? Ezt itt a konyha, ott a fürdő,stb.? Mit néz? Végig fogja nézni a babacuccokat is? Úgy érzem, hogy egy idegen jön beleszólni az életünkbe. Szimpatikus, idős nő, nincs vele bajom, amíg az irodájában ül. De engem feszélyez ez a "felülvizsgálat", hogy megfelelő -e a lakásunk. Szép, tiszta, takaros otthonunk van, nem szégyellem egyáltalán. Csak nem bírom az idegeneket az otthonunkban, főleg, ha direkt azért jön, hogy körbenézzen és véleményt alkosson! Meséljetek, milyen egy ilyen látogatás? Mire készüljek fel? Meg kell vendégelnem? Süti, tea, stb.? Meddig marad?2013. jún. 22. 18:57
11/19 anonim válasza:
hát én10 hetesen voltam nála először a kiskönyvért.
Aztán ő a vége felé jött, 30 hét után. Szerintem ha kérdezi is mit vettetek már, az nem azért van, hogy beleszóljon csak esetleg adhat ötleteket , hogy mi az ami mindenképp kell majd.
12/19 A kérdező kommentje:
Én 13 hetesen mentem hozzá először az irodájába. Most 19 vagyok, és most jön először látogatni.
2013. jún. 23. 10:28
13/19 anonim válasza:
A kérédésedet én is írhattam volna, az első látogatása előtt. Pont ezek a gondolatok kavarogtak a fejembe. Attól is tartottam, hgoy benéz a szekrényekbe stb.... :D Aztán csak eljött, ő le sem ült csak állt az előszobában. Megkérdezte hogy vagyok, milyen vizsgálatok következnek. Kb. 5-10 perc volt és elment.
14/19 anonim válasza:
Akkor nem nyúl a babához?
Nyilván, hogy ha én kérem meg, hogy mutasson valamit meg, akkor rendben, de magától ne fogdossa, hiszen pont ő mondta, hogy az első 6 hétben ne legyen sok látogató, akik jönnek, azok is vér szerinti rokonok legyenek.
Ráadásul dohányzik, s elég büdös a keze. (Nincs bajom a dohányosokkal, a terhesség előtt tettem le én is, csak most jobban érzem, és zavar, mert még én sem tettem túl magam rajta teljesen.)
15/19 A kérdező kommentje:
Őszintén, eljöhet látogatni, megnézhet mindent, de nem fogom engedni, hogy tutujgassa az újszülöttet. Jó helyen van, tiszta helyen, tudom, hogy kell pelenkázni és etetni, nem lesz ilyesmivel gond, de ha lenne, kérdezek. De én nem hagynám (főleg, ha mondod is, hogy milyen a keze), hogy a babámat fogdossa. Teljességgel kizártnak tartom.
2013. jún. 23. 12:05
16/19 anonim válasza:
Nekem sosem nyúlt a babához. Megnézte, kérdezte tudok e mindent (pelenkázás, köldökápolás, cseppek beadása stb), ha vmit nem tudok akkor segít, de én tudtam mindent. HA volt kérdésem azt feltehettem, és elmondta mikor mi következik, vizsgálatok oltások stb.
17/19 anonim válasza:
Nekem a vége felé volt itt kétszer. Én írtam, hogy fürdette is az első két nap a babát. Az elején nem volt itt. Egyébként ha dohányzik is, meg fogja mosni a kezét előtte és akkor már nem büdös. Nem kell ennyire elítélni őket, azért vannak, hogy segítsenek.
18/19 anonim válasza:
Nem ítélem el, hiszen nagyon rendes a miénk, de akkor sem szokott kezet mosni, ha megyek hozzá.
19/19 anonim válasza:
Sziasztok 26 hetes vagyok, hozzánk is szerdán jön először, azt mondta hogy beszélgetni fogunk csak arról hogy mi kell a babának meg hogy mi hogy lesz a szülés után és ennyi. Szerintem nem kell megijedni, ő sem jó kedvében jön hanem a munkáját végzi, muszáj neki látogatásra menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!