Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A 36. héten kell mennem...

A 36. héten kell mennem laborba, ellenanyagot néznek. De ez milyen ellenanyag? Vércsoportra nézik?

Figyelt kérdés
2009. okt. 12. 20:03
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Az ellenanyag a vércsoportra vonatkozik, igen. Azonban egy teljes vérképet fognak csinálni, ami a szülés miatt van. Ugyanis, ne legyen rá szükség, de ha császároznak, akkor szükség van rá, illetve az EDA-hoz is szükség van 1 hónapnál nem régebbi labor leletre.

Könnyű szülést kívánok!

2009. okt. 12. 20:13
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Igen , egyszer már volt neked is ilyen, de ezt kétszer nézik. Nézik még a vércsoportodat is de csak ellenőrzés céljábol. Pont ma kapzam meg én is a beutalót.Szoval igen, ellenanyag szűrés közted és a baba közt..34km
2009. okt. 12. 20:14
 3/6 anonim ***** válasza:

Valószínű rh - vagy, és nézik, a baba termel-e ellenanyagot. De 36 hetesen még nem hallottál erről? Akkor jó lenne, ha utánaolvasnál.

Ha a baba vércsoportja 3, termelhet a szervezeted ellene ellenanyagot, ami baj lenne. Ha a baba -, nincs baj, de ezt csak szülés után tudjuk meg. A terhesség alatt legalább 3X néznek ellenanyagot.

Ha babád + lesz akkor kapsz egy injekciót, hogy ne legyen gond a következő babával.

2009. okt. 12. 20:24
 4/6 anonim ***** válasza:
Én ezt most nem értem, én ma voltam ezen a vérvételen, pedig még csak 32 hetes 5 napos vagyok! Akkor ez most mi??? Nekem csak az ellenanyagszűrés volt bejelölve a papíron!
2009. okt. 12. 22:42
 5/6 anonim ***** válasza:

Nekem összesen 4x fognak ellenanyagot nézni! Először a terhességem 11. hetén, aztán a 18. hét körül volt, majd a 26. héten a terheléses cukorral és a 36. héten lesz az utolsó. Mind a 4x teljes vérképpel együtt volt, szerintem neked is nézték már legalább 1x, nézd meg a gondozási könyvedben, ott elméletileg be van írva!

33h km:)

2009. okt. 12. 22:49
 6/6 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat, én is a vércsoportra gondoltam, mivel azt a legelső alkalaommal a teljes vérképpel együtt nézték. Amúgy 0 RH pozitív vagyok. A háziorvos megzavart, mert kérdezte, mire kell ellenanyag, toxoplazma, vércsoport, stb?. Most nekem nem fognak teljes labort nézni, az 32 hetesen megvolt és nem mondta a dokim, hogy kéne még. nem adott rá a beutalót, csak az ellenanyagra.
2009. okt. 13. 07:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!