Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha 33 hetesen megszülném a...

Ha 33 hetesen megszülném a babámat, lenne maradandó sérülése? Mennyi esély van rá, hogy teljesen egészséges legyen?

Figyelt kérdés
2009. okt. 12. 18:28
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ mennyi a súlya, milyen a tüdeje stb! Valami baj van a terhességeddel? Ismerek személyesen 33 és 34 hétre született babát, mindketten egészségesek, jól fejlődnek!
2009. okt. 12. 18:37
 2/16 anonim ***** válasza:
45%

Annyi ilyen kérdés van...

Okod is van rá, vagy csak kérdezed?

24 hét után életben tudják tartani a babát, de garanciát senki nem ad rá, hogy egészséges lesz.

33 hetesen már "elég nagy" ahhoz képest, jó esélyei vannak.

De ne legyen gond, és még tartstok ki másfél hónapot!

2009. okt. 12. 19:10
 3/16 A kérdező kommentje:
Sajnos a méhlepényemmel vannak gondok :( 36. hétig igyekszem kihúzni, csak aggódok, hogy mi lesz ha nem sikerül. UH-ot sem csinálnak, mert már nagyon sok volt, így nem tudom most mekkora a babám, de 2 hete 1600g volt :)
2009. okt. 12. 19:45
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Hát biztosat nem lehet mondani, de 1500g felett és a 32. hét után szinte 100%, hogy egészséges lesz. Sok boldogságot nektek!
2009. okt. 12. 20:46
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

szerintem is teljesen egészséges lesz, csak olyan kórháztba kell majd szülnöd, ahol van felszerelés, hogy támogassák a pici légzését és keringését, ha szükséges. ne aggüdj, szerintem kihúzzátok simán, 1500 gramm felett már nem kritikus a súly a gyereknek.

nekem a méhszájam nyílt a 27. héten és sokat keménydtem, korszülésre készített fel a doki. alig vártem, hogy 33 hetes legyek, aztán 35-36, végül a 38. hetet vártem, utána már a szülésen járt az eszem végül a 39. héten szültem egészséges érett magzatot, de a szülésznő már a 27. héten azt mondta, hogy ne aggódja, manapság már akkor is jó esélye lett volna, ha a magzat egészséges. gondolkodj pozitívan, és vágd a centit!

2009. okt. 12. 21:18
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
A barátnőm koraszülött intenzíven dolgotott. Én is sok minden miatt aggódtam. Az a választ adta nekem, hogy (sok mindent látott már)a 33+0-tól már minden ok, mert meg van a súlya, és a tüdeje is fejlettebb. Ha ezt a kort eléri a méhben, gyorsan behozza a lemaradást.
2009. okt. 12. 22:20
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
A baba tüdeje a 34 héten érik be teljesen, addig kapnod kell tüdőérlelőt. Ma már a 24 héttől életben tudják tartani a koraszülötteket, 33 héttől már az életben maradás csaknem 100 %, persze ez függ attól is, hogy nincs-e vmilyen betegsége, vagy fejlődési rendellenessége. A koraszülésből maradandó sérülés nem marad fenn, csak hordani kell gyakrabban rehabilitációra, tornára, és kontrollra.
2009. okt. 13. 08:08
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Ne aggódj, nem lesz baj, próbálj meg minél többet pihenni!

Sógornőm ikrei a 33. héten születtek 1600 és 1800 g-mal és makkegészségesek! Csak a kórházban töltött idő volt több, de minden rendben velük.

Ismerek olyan anyukát, aki már a 28. héttől "szülésgyanús" volt, és mégis kihúzta a 36. hétig!

Kitartás és csak pozitívan gondolkozz!

2009. okt. 13. 09:18
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Én most töltöttem 34.hetet,a múlt héten 2300g-ra becsülték a súlyát,azt mondták, totál jó ilyenkor ez ilyenkor.Nem hinném, hogy egy ekkora babával már sok gond lenne, nyugi,de azért minél tovább húzod, annál jobb.Amúgy én is úgy érzem,hogy előbb meglesz.Még 2 hetet jó lenne kihúzni valahogy.
2009. okt. 13. 10:16
 10/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm, nagyon örülök, hogy ezt írtátok! Biztos a rossz idő miatt, de ma nagyon keményedtem. Remélem lassan elmúlik!
2009. okt. 13. 20:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!