35 hetesen szulni? Az meg koraszulottnek szamit? Mennyi az esely egeszseges babora? Mik lehetnek a kovetkezmenyei? Mennyi ideig kell korhazba maradni?
Idő alapján koraszülöttnek számít! Szerintem 35 hetesen 100% esély van egészséges babára! Ha valami baja lenne, az amúgy is lenne, szerintem. Nem egy ismerősöm szült hamarabb a kiírtnál, semmi bajuk nincs!! Legutóbbi, aki így volt 36 hetesen szült, 3.50 volt a gyerkőc, de van ismerős, aki 31 hetes volt, kicsi inku, aztán uzsgyi haza.
Kórházban maradás több mindentől függ. mekkora a súlya, besárgul-e, de ezek megvannak az időre jött babáknál is.
Velem 2hete közölte a dokinő, nyitva a méhszájam, akkor 30hetes voltam, de nem paráztam, nem parázok, tudom, bármikor jön, nem lesz semmi baj. Persze had növekedjen még odabent!!
Nyugi, egészséges lesz!
32hetes
Én is 35hetesen szültem. Két kislány.Közel 2,5kg volt mindkettő.
Napra pontosan 2hetet voltunk bent, de csak mert az egyik besárgult. Ha nem lett volna gond akkor csak pár nap amíg bent kell maradni. Sok helyen mindenképpen megvárják, hogy legyen tejcsi és tudjon szopni a baba. Nem mindenhol 2,5kg a határ. Ha pici baba születik, mondjuk 1,5-2kg között akkor megvárják, hogy a baba szépen gyarapodjon. Barátnőméket így engedték haza, akkor 2kg 15dkg volt a lánya.
Ugyanannyi az esély arra, hogy egészséges legyen mint bármely más időre született babának. Lehet 33hetesen is egészséges babát szülni és lehet a 40.hétre beteget. Nem ezen múlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!