Apasági nyilatkozat tétele hogy működik?
gyámhivatalba kell bemenni
amit vinnetek kell magatokkal: Neked és a párod iratai ( személyi,lakcím k. )
Egy igazoló papír,amin rajta szerepel a szülés várható időpontja és a fogantatás időpontja
és persze kell mindkét szülő
ha még nincs meg a gyermek nem kell fizetni érte, ha már megvan akkor azért kell fizetni mert hivatalos névváltoztatásnak minősül,mert ha nincs apasági, a gyermek születésekor automatikusan az anya nevére kerül a gyermek
•mindkét szülő érvényes személyazonosító igazolványa és lakcímkártyája
•elvált családi állapotú anya esetén jogerős bírói ítélet a házasság felbontásáról, vagy ilyen tartalmú házassági anyakönyvi kivonat
•özvegy családi állapotú anya esetén a volt férj halotti anyakönyvi kivonata
Helyenként változó, hogy hol csinálják meg. Van, ahol a gyámhivatalban, nálunk például az anyakönyvvezetőnél, az önkormányzatnál. Kérni kellett egy igazolást az orvosomtól, hogy valóban várandós vagyok, de ha kérsz az orvostól, és mondod, hogy apaságihoz lesz, tudni fogja, mit adjon. Ahogy kezünkben volt a papír, hívtuk az önkormányzatot, átirányítottak az illetékesekhez, akik jövő hét hétfőre adtak időpontot. Vinnünk kell a személyi igazolványunkat, lakcím kártyánkat és az igazolást. (Én a biztonság kedvéért a kiskönyvem is viszem, ha nem lenne a pocim elég meggyőző, vagy netán az is kellene)
A nyilatkozattétel ingyenes, mert a babának, vagyis magzatnak alanyi joga, hogy apja legyen.
Remélem, tudtam segíteni a friss infókkal!
31 hkm
VII.1076 Budapest, Garay u. 5.III.e. Holló Mária
462-3379, 462-3400
hollo.maria@erzsebetvaros.hu
a kiskönyvedre nem lesz szükség csak amiket leírtam! 2es vagyok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!