A kötelező uh-ot is a magándoki csinálja, vagy azt kórházban szokták?
Figyelt kérdés
2009. okt. 11. 15:31
1/12 anonim válasza:
Nekem minden Uh-om a magánrendelőjében zajlott, a kórházba "csak" szülni mentem.
2/12 anonim válasza:
A kötelezőket nálunk csak a kórházban csinálhatják meg a dokik. Kérdezd meg az orvosodat, náluk mi a szabály erre vonatkozóan.
3/12 anonim válasza:
Én is úgy tudom, hogy a kórházban az osztályvezető főorvos határozza meg. Elvileg 3 kötelező van, abból 2-re a kórházba is be kellett mennem, pedig előtte pár nappal nézett meg a magándoki.
4/12 anonim válasza:
Nálunk is úgy van, hogy a kórházba mindenképpen el kell menni 2 u.h. ra. azt is a magán dokim csinálhatja, csak ott... ráadásul korszerűtlenebb gépekkel.. micsoda hülyeség:), aztán két nappal később megnéz a magánrendelőben is. mindenképpen érdeklődd meg, mert nálunk pl.,ha nincs a kiskönyben az állami intézmény pecsétje, nem kapunk gyest.. lehet, hogy nálad a magánrendelőben is tudják ezt biztosítani.
5/12 anonim válasza:
A gyes alanyi jogon jár, születési anyakönyvi kivonat kell az igényléséhez, a kiskönyvnek ehhez semmi köze, de még a terhesgondozásnak sem. Csak hogy ne terjedjenek pontatlan információk.
Az uh dolog kórházfüggő, van ahol a főorvos enged hogy a magánrendelőben végezzék el a genetikaiakat is, van ahol ragaszkodnak a kórházi megjelenéshez:)
6/12 anonim válasza:
Nincs GYES ha nincs legalább 4 orvosi pecsét a kiskönyvben, nem pontatlan az értesülés.
7/12 anonim válasza:
Nézz utána, a gyesnek semmi köze az orvosi pecsétekhez, minden 2 évet betöltött gyermek szülőjének, gondozójának jár 3 éves koráig. Szerintem te összekevered az egyszeri anyasági támogatással ami a szülés után közvetlenül igényelhető az államkincstártól, nem?
Bocs a kérdezőtől!
8/12 anonim válasza:
semmilyen állami támogatás nem jár, sem a tgyás, sem a gyes, sem az egyszeri támogatás ha nincs a kiskonyvben a pecsét. az értesülés nagyon is jó! csak a családi pótlék jár. ez biztos!
9/12 anonim válasza:
Nem kéne rossz információkat ennyire magabiztosan állítani. Én ilyen területen dolgozom, konkrétan számfejtő vagyok, ellátásokat utalok(csp, gyes, gyet, anyasági támogatás) egyedül az anyasági támogatáshoz kell az igazolás terhesgondozáson való (legalább 4 alkalom) megjelenésről. A többi általad felsorolt ellátáshoz nem kell ez az igazolás, alanyi jogon jár a megszületett gyermek jogán, amennyiben a saját háztartásban neveli a szülő.Ajánlom a családok támogatásáról szóló 1998. évi LXXXIV. tv. 7. § valamint 20. §-ának elolvasását. Az ilyen rossz információk miatt küldik a szülők még mindig az eredeti okmányokat az igénybejelentéssel stb..
10/12 anonim válasza:
Nyilván a rossz információt akkor nem én terjesztem akarattal, hanem engem tájékoztatott eddig a könyvelőm és a védőnőm és a dokim is rosszul. meghajolok a tudományod előtt.... :) szerencsére én nem ezzel foglalkozom, csak bíztam a körülöttem lévő szakemberek tudásában. elnézést a kérdezőtől, azt hiszem a legjobb lesz ha biztos helyen érdeklődik, itt túl sok az "okos" ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!