Többszöri ultrahang a 12. hét előtt egy aggódós
kismamának?
Figyelt kérdés
szisztok, Eléggé aggódom a koraterhességi szakaszban, mivel már volt egy vetélésem. És gondoltam elmennék a 11. héten is egy ultrahangra, hogy lássam minden rendben van-e?!
CSak simán jeletkezzek be egy magánrendelésre valahová és mondjam meg, hogy azért szeretnék ultrahangot, mert nem bírom kivárni a 12.heti szűrővizsgálatot? (amikor majd már mozog a baba, akkor ugye lehet tudni, hogy jól van, de amíg nem, addig én ideges vagyok. Az orvosomat nem akarom ilyennel zaklatni.
Nem néznek hülyének??
(eddig kétszer voltam, a 7. héten és a 9. héten)
2013. jún. 17. 07:27
1/8 Adri1616 válasza:
Hogyha Téged megnyugtat akkor menj nyugodtan. De ne stresszelj. Én is elvesztettem egy babát, most újra várandós vagyok 23 hkm az elején veszélyeztetett voltam mert vérezgettem a 13. hétig. Tudom mit érzel. Nyugi! Legyen a babavárásod nagyon boldog :-)
2013. jún. 17. 07:32
2/8 anonim válasza:
Én magánrendelésre nem mentem, de a körzeti nőgyógyászatra igenis elmentem, inkább ez mint baj legyen!
Menj nyugodtan, és mondd el az aggodalmad, miért mentél, hogy volt vetélésed,és szeretnéd tudni minden oké-e. :)
2013. jún. 17. 07:43
3/8 anonim válasza:
Én biztos elmennék. Engem elég sokszor hívott vissza a doki, mert nekem is voltm ár vetélésem, és más okokból is veszélyeztetett voltam. az 5. héten voltam először, aztán 7. 9. 11. 12.
2013. jún. 17. 07:59
4/8 anonim válasza:
Sztk-ban voltam uh-n a teszt után, aztán a 6. és a 9. héten, majd a 12.-en. Hozzátenném, hogy nekem is volt vetélésem és azért mentem rögtön a teszt után (amint volt petezsák, kaptam duphastont), de a 6. és a 9. hetire az orvos hívott, nem én erősködtem. Ha téged megnyugtat, mindenképpen menj el! :)
21hkm
2013. jún. 17. 08:00
5/8 anonim válasza:
Mi is sokat mentünk az első trimeszterben, hetente-kéthetente. Mi magán helyre jártunk, azonos orvoshoz. Megértő volt, hogy aggódunk. A babának rosszat nem okoz az ultrahang, a te feszültséged nem tesz jót, menj nyugodtan!
2013. jún. 17. 08:17
6/8 anonim válasza:
ha az sztk-s orvos nem hajlandó rá, mert nem tartja indokoltnak, akkor igen, simán jelentkezz be egy magánklinikára. elmondod, h miért mész és ők minden további nélkül megnézik a babát. sőt, még sokkal informatívabbak is (általában), mint a tb-s ellátásban
2013. jún. 17. 08:19
7/8 anonim válasza:
Persze elmehetsz, de az első trimeszterben semmilyen bajt nem tudnak megelőzni uh-val, ha nincsenek panaszaid. Meg ha vannak, akkor se sokszor.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!