Mit a leghatásosabb módszer a pattanások ellen?
Mindenképpen tisztísd a bőröd reggel és este és mellette használj krémet, ha szükségesnek érzed. De igazából egy dologra van szükséged: türelemre.
Nekem 15 éves korom óta nem voltak pattanásaim, kb 6 hetes terhes voltam, amikor egyszerre annyi jelent meg az arcomon, hogy rossz volt tükörbe nézni. Ez tartott 10. hétig, majd két hét sivárság következett. Az egész testemen száraz volt a bőr, éjszakánként véresre vakartam a lábamat, a karomat, mindenemet. Két hét alatt másfél testápolót használtam el kb. Majd egyik napról a másikre elmúlt a szárazság és következő napra tele lettem ismét pattanásokkal, de nem csak az arcbőrömön, hanem az egész hátamon. Ez azóta is tart, néha még a dekoltázsomon is vírít egy-kettő. Vagy három. CSodálatosan szexinek érzem ám magam, mondhatom! :-(
De ez van. Az arcomon ráadásul tisztítás után olyan száraz lesz a bőr, hogy be kell krémeznem, különben hámlik és húzódik. Már egészen hozzászoktam és nem aggódom, szülés után minden visszatér a régi kerékvágásba.
Én már szültem, de terhesség alatt nekem is rengeteg pattanásom volt, nekem a hátamon volt nagyon sok. Amikor megszültem 2-3 hónapon belül teljesen eltűntek. Ez a hormonális változásnak köszönhető még az is pattanásos lehet akinek előtte sosem volt, úgyhogy ne aggódj, bár tudom zavaró de elmúlnak. Annak ellenére ugyanúgy tisztítsd az arcod sőt még kozmetikushoz is nyugodtan bármikor mehetsz esetleg a kozmetikus ne használja a gépeket.
Boldog babavárást.
Próbáld ki az Acnesol ecsetelőt. Gyógyszertárban lehet kapni, szerintem nagyon hatásos a patik ellen. Jó babavárást.
39 hetes kismami
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!