A köldökcsonkhoz előre meg kell venni a dolgokat és azt is vinni a kórházba?
Én is Fehérváron szültem. Vinni kellett mindent, ruhán kívül. Az első gyerekorvosom szülés előtt a védőnővel elküldte a recepteket, második gyerekorvosunk nem adta ki a gyerek születése előtt, recept nélkül megvettünk mindent. Én inkább megvettem, így is éjfélkor szültem, reggel ha épp nincs a gyerekdoki, akkor csak délután tudtuk volna a recepteket kiváltani. Így is, volt egy csaj, akinek nem volt hintőpora és gézlapja, hát tök bunkók voltak vele a csecsemősök, megkérdezték, használhatják-e az enyémet. Persze megengedtem. Szerintem vedd meg recept nélkül a hintőport és a gézlapokat, nem olyan drága, pár forint a különbség. Alkohol csak akkor kell, mikor a köldökcsipeszt leveszik, addig csak hintőporral szórják a köldökét. Legalábbis nekem mind a két gyerekemnél így volt a székesfehérvári kórházban. Azt ráértek receptre kiváltani. Fürdetőt is ráértek kiváltani, mert a kórházban a saját fürdetőjükkel fürdették a babákat.
Ami fontos: pelenka (vigyél bőven, mert én csak 3 db-ot kaptam), popsitörlő, popsikrém (ezt is kiadják recept nélkül, bár így 1200 Ft körül van, de ha veszel egy kis tubus Bepanthent vagy Neogranormont, az is tökéletes egy újszülöttnek, vagy a Rossmannak vannak újszülött kortól használható popsikrémje, 500-600 Ft), háztartási vatta (mindenképp vigyél, ezzel törlik ki a babák köldökét, nekem azt mondta a védőnő, vigyek fülpálcikát, na, jól le is szúrtak, miért nem vattát vittem), textilpelenka (kell a baba feje alá a kis kocsiba, amibe teszik, nehogy lebukja a kórházi huzatot, azt nem szeretik, mert akkor mosatni kell, ezt is egy ápolónő mondta), kis kesztyűt a baba kezére, nehogy megkarmolja magát, esetleg vékony sapit, van mikor olyan meleg van, hogy folyik a víz rólad, van mikor meg fázol, a babák meg még ugye nagyon érzékenyek.
Magadnak vigyél legalább 3 hálóinget vagy pizsamát, amelyiket szereted, nekem pl. a saját hálóingemben kellett szülni, mert épp nem volt kórházi hálóing, na persze tiszta vér lett, még jó, hogy vittem kettőt.
Ja, meg a betétet is a sajátomat kellett használni szüléskor, nem tudom mi lehetett, de épp nem volt semmi. Barátnőm jött be a szülésre, ő is kórházi műtős ruhát kapott, nem is kellett kifizetni, mert vissza kellett adni !
Most hirtelen ennyi jutott eszembe!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!