Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szemét dolog, hogy a rooming-i...

Szemét dolog, hogy a rooming-in helyett a sima szobát választom?

Figyelt kérdés

A védőnőm rákérdezett nemrég.Én nem is tudtam,hogy ahol szülni fogok,hogy van ilyen lehetőség,így már elkönyveltem magamban,hogy csak szoptatáskor fogom látni.Sokan mondják,hogy jót fog tenni az a pár nap,hogy pihenhetek,használjam ki a sima szobát.

Szerintetek?

2013. jún. 6. 10:45
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
44%
Nálunk sem volt választás, 0-24 óráig velem volt. Csak akkor vittem hátra a "közösbe" amikor tusoltam vagy jött valaki látogatni. És bizony a szülés nagyon kimerített, sok vért vesztettem, majdnem vért is kellett kapnom. Jól esett volna ha tudok pihenni. Nagy volt a gátseb, baromira fájt. Nem tudtam se ülni, se menni, se bárhogy feküdni, se felpattanni ha elkezdett sírni - azonnal verte fel a többi babát is a szobába. Nem vagy sem gonosz sem szívtelen ha sima szobát kérsz :)
2013. jún. 6. 13:02
 12/17 anonim ***** válasza:
53%

Nálunk is kiadták a babákat mindenkinek. Csak furdetni vitték el és a reggeli kontrollra. Fél 11-re szultem meg, 1-re toltak át a szobámba. Este 7-re már hozták is nekem a gyereket. Azt hittem,hogy legalább egy éjszaka tudok pihenni. Szulés beindulása elott vagy éjfélig tévéztem, majd 3 korul elfolyt a magzatvizem. Szóval nem sokat pihentem :)

Ugyhogy megértem mind a két verziot.

2013. jún. 6. 13:53
 13/17 anonim ***** válasza:
84%
Nálunk 0-24 rooming inn van. Babát leadhatja akárki, ha akar egy picit pihenni, zuhanyozni, akármi. Szerintem ez is egy olyan dolog, hogy nagy kár, hogy a legtöbb helyen nem választható. Én még azt sem szerettem, ha elvitték vizsgálni, vagy fürdeni. Engem nem zavart a baba, nem volt sírós, néha tisztába kellett tenni, meg megszoptatni, de az ment úgy is, hogy fekve szoptatás közben aludtam, így a legkevésbé sem voltam fáradt, mire hazaértünk a kórházból. Vannak előnyei is a rooming inn-nek, pl egyértelműen segíti a tej beindulását, ha többször tudod mellre tenni a babát, és nem csak 3 óránként. Viszont ha egyből 3 órákkal kezdesz, akkor meg egyből beáll a babánál a rutin. Vagy pótlást kap... Neked kell tudnod, hogy mit szeretnél, mások véleményével meg ne foglalkozz. Azért remélhetőleg nem fogod megbánni a döntésedet.
2013. jún. 6. 14:08
 14/17 anonim ***** válasza:
54%
Bárhogy döntesz nem az a kórházi 4-5 nap fogja meghatározni a későbbieket.Ha simát kérsz is, mikor hazamentek,állandóan mellre teszed a babát és kész.Én voltam ilyenben is, olyanban is.Mire 2-3 hetes lett a baba, beállt a ritmusunk,nem is emlékeztem már mi volt bent.
2013. jún. 6. 14:34
 15/17 anonim ***** válasza:
69%
Mások véleményével ne is foglalkozz. Én császáros voltam velem volt a lányom de nagyon nehéz volt őt ellátni, hiszen nagyon fájt a sebem és nehezen mozogtam. Szerintem ez attól is függ, hogy kit mennyire viselt meg a szülés. Volt olyan anyuka aki szülés után úgy közlekedett, mintha semmi sem történt volna.
2013. jún. 6. 14:34
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Azt nem mondom hogy szemét dolog, ezt mindenkinek a saját értékrendje szerint kell eldöntenie.

Én császáros voltam, és elég szarul voltam szülés után, nem volt egy egyszerű menet, de mindenképp magam mellett akartam tudni a babát. Nagyon rossz volt hallani, ahogy az őrzőben sírnak a babák, és senki nem foglalkozik velük, mert arra természetesen nincs kapacitás, hogy ha bármelyik baba nyikkan egyet, azonnal felkapják őket.

Annak ellenére, hogy nagyrészt csak feküdni tudtam, nagyon jól elvoltam a babával. Magam mellé vettem az ágyba, amikor ő aludt, én is aludtam, amikor sírt, rögtön meg tudtam nyugtatni. Persze elég "öregesen" másztam ki az ágyból, amikor pelenkázni, etetni kellett, de azért a nap részét el tudtuk tölteni az ágyban fekve, így nem volt olyan megerőltető.

2013. jún. 6. 19:57
 17/17 anonim válasza:
0%
Hogy nem vagy szemet??? De az vagy! O a kicsi pici babad, minimum a 0-24! Hova korcspsul a vilag, akartad-e egyaltalan a gyereket?
2015. jan. 13. 22:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!