Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A férjem szerint nem normális,...

A férjem szerint nem normális, hogy 33 hetesen nagytakarításba kezdtem. Ti hogy álltok ezzel?

Figyelt kérdés
Eddig dolgoztam,de a dokim 1 hete pihenésre "ítélt".Nincs különösebb probléma,csak magas vagyok és jobb ha pihenek,mert a szívem akkor nincs annyira megterhelve.Nem viszem túlzásba,természetesen pihenek közben.A férjem szerint felelőtlen vagyok,és veszekszik velem.Hagyjam szülés utánra?
2009. okt. 8. 10:09
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Hát, a pihenés és a nagytakarítás nem passzol össze :)

Szerintem nagyon óvatosan azért tevékenykedhetsz, csak ne fáradj el, szép lassan haladj, vigyázz magadra :) Szülés után pedig 2-4-6 hétig SEMMI!!!

2009. okt. 8. 10:11
 2/11 anonim ***** válasza:

Szia!

"Fészekrakó ösztön"-nek hívják. Nálam is volt ilyen. Elkezdtem mosni (pedig már ki voltak mosva egyszer a a babarucik...) meg vasalni, válogatni.Na meg szinte naponta sütöttem valami sütit, a férjem nem győzte a gyúródeszkát lesuvickolni :) Normál ütemben, kisebb feladatokkal, nagy pihenésekkel szerintem semmi baj nem lehet. De remélem azért a férjed segít ? ;))

2009. okt. 8. 10:16
 3/11 anonim ***** válasza:
Szia! Ha jól érzed magad, nincs semmi problémád, akkor miért ne? Persze, ne vidd túlzásba, ne merülj ki teljesen, de úgyis érzed, mikor elég, akkor pihenj. Mondjuk, azért ne te mássz a létrára és ne egyedül emelgess, de ezeket úgyis tudod. A szülés után úgyse lesz se erőd, sem pedig időd erre, meg nem is ajánlott, míg be nem áll a tejtermelés. Ez amúgy is olyan időszak minden kismamánál, amikor ösztönösen jön a "fészekrakási ösztön". Ilyenkor mindenki elkezd rendezkedni, takarítani, még ha nem is olyan régen hagyta abba és úgy látszik, minden rendben is van. Tehát: iktass be pihenőket, ne egyszerre akarj mindent csinálni és ne egyedül. Jó munkát, boldog babavárást!
2009. okt. 8. 10:19
 4/11 anonim válasza:
63%

Igen, ezt nem neked, hanem a párodnak kellene mind megcsinálnia :D Persze nálunk sem bírta ki a feleségem, hogy ne dolgozzon... Egyszerre csak rövid ideig szabad dolgozni (pl felporszívózni egy szobát), utána pihi :)

Két hete született a baba, tényleg hidd el nyugodtan, semmi ideje nem jut másra, csak a babára :) Örül, ha jut egy-két órája pihenésre, babakönyvek olvasására, amíg a baba alszik...

2009. okt. 8. 10:21
 5/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!Hát őszintén szólva nem viszi túlzásba a segítséget.Szerintem nem sok ilyen férfi van.:)

Na megyek is vasalni.:)

Kedves utolsó!Gratulálok a babátokhoz!!!

2009. okt. 8. 10:50
 6/11 anonim ***** válasza:

Jó vasalást :) Én is épp oda tartok :)

De sztem meg épp hogy jobb h most kezdesz neki mert így nem az utolsó pillanatra marad minden. Én pl.38 hetes vagyok és eddig úgy ellazáskodtam a dolgokat, hogy most mindennapra jó sok minden jut.

Egyszerüen ha akarnak se tudnának lebeszélni a dolgok elrendezéséről, és minden kis sarok kitakarításáról mert egyrészt nagyon rá vagyok kattanva :)) Ez biztos ilyen hormonális dolog :)

Másrészt meg tudom jól (mivel második baba) hogy ha itt lesz a 2 éves fiam meg az újszülött baba, hát biztos nem a pókhálótalanítás lesz az első dolgom :)

Mondjuk azért óvatosan neked még egy pár hétig mindenképp bent kéne maradjon a baba , nekem már az se baj ha beindul a dolog, nem fogom bánni :)

2009. okt. 8. 11:56
 7/11 anonim ***** válasza:
60%

37 hetes vagyok, de a 33. het ota elvileg fekvesre utasitva. Ki a fene az, aki x hetet vegig tud feküdni, hogy mellette fut a häz? Räadäsul nekünk van bent a häzban egy nagytestü börbeteg kutya... Napi szinten, csak a ször kitesz 1 kilot az tuti. Plussz a böre meg a sebek, amiket levakar magärol... Ha akarnek sem tudnek pihenni... 160 negyzetmeteres csalädi häz kertttel. 1 nap 1 szoba vagy helyiseg inkäbb... Igy mire vegig erek pont ugy nez ki az elsö, mintha mit sem csinältam volna... Az a baba, aki a takaritästol bujik elö, elö bujna a fekvestöl is.. :o) Ha nincs semmi bajod, pianoban, de mokulälhatsz. :o)

Boldog utso heteket :o) !

2009. okt. 8. 12:39
 8/11 anonim ***** válasza:
Én is az utolsó 1,5 hónapban egyfolytában nagytakaritottam, nem birtam egyszerűen magammal. Azt éreztem, hogy takaritanom kell, minden tökéletes legyen mire jön a babó. Rengeteg energiám volt, pedig a 4. hónapig feküdnöm kellett. Utána bepótoltam és semmi gond nem volt, még rá is húztam. Sok sikert!
2009. okt. 8. 13:00
 9/11 anonim ***** válasza:
Én 35 hetesen csinálom ugyanezt, mivel lebeszélni nem lehet, segít.
2009. okt. 8. 21:03
 10/11 anonim ***** válasza:
Ha az orvosod ezt javasolta, akkor azért pihenj is! Nekem semmi ilyesmit nem mondott, de már nagyon fáradt vagyok és szégyellem, hogy munkája mellett még a takarítást is a férjem végzi.:( Igaz, csak összecsapja, bennem is bennem van a takarítási láz, hogy függönyt kellene leszedni, ablakokat mosni, hogy mire jön a baba tökéletes tisztaság legyen. nem tudsz egy alkalomra takarítónőt hívni? Én ezen töprengek a magam esetében-már egy nagytakarításra értem.34-35 hetes km
2009. okt. 12. 19:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!