Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Csak körülettem nőtt meg...

Csak körülettem nőtt meg hirtelen a 19,20,21 éves kismamák száma?

Figyelt kérdés
A környezetemben most folyamat ez megy.. nem mintha lenézném/ bántanám/ megszólnám őket, csak érdekel!
2013. jún. 5. 19:30
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
56%
Jó, hát anyukám nekem is 20 és 23 évesen szült de az 32 és 35 éve volt! :))
2013. jún. 5. 20:32
 12/20 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat! :) én most 23 leszek, de 25 évesen én is szeretnék már szülni...
2013. jún. 5. 21:43
 13/20 anonim ***** válasza:
55%

Szia én 21 éves vagyok és 22 hetes terhes.

Nagyon sok ismerősőm várandós mostanság.

25-30 között: 3 fő

20-25 között: 6 fő

És egy 19 éves is!

Bagoly mondja verébnek... hiszen én is fiatal vagyok! A külömbség mindössze annyi, köztem és az ismerőseim nagy része között, hogy én nem anyáméknak és anyósoméknak szülök gyereket. Az én babám nem véletlen gyermek, hanem tervezett baba. (Sőt fél évet vártunk rá) És van mögöttem 3 év munka viszony na meg biztos megélhetés!

A felsorolt ismerősők közül max 2 baba volt tervezett. (plusz 2 akit nagy valószinűséggel CSAK az anya tervezett be ... pont azért mert gyerekesek és ha mindenki szül akkor én is alapon.... hát no commet)

A 19 és 25 év közötti 7 főből min 4 úgy vállalt babát, hogy a szüleinél v gazdag anyóséknál lakik/élősködik és életében 1 percet nem dolgozott még, sőt az iskolát is nehezen végezte el...! (Egyik sem kissebbségi!!!)

Na én az ilyeneket nem tudom megérteni!

Dehát ugye mindenkinek a magán ügye!

2013. jún. 6. 00:26
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Egyrészt mindenkinek a magánügye. Szerencsére nem nekem kell eltartanom a 19 éves lány/okat meg a gyereküket. Másrészről pedig csak a mai világban "divat" ,hogy mindenki "kárriert épít" és majd 30-35 évesen szül.

Véleményem szerint mindegyik véglet. 19 évesen még nem sokat dolgozott, nem sokat tapasztalt az életből, 35 évesen viszont már ott a kockázat hogy nehezen jön össze a baba, esetleg beteg lesz.

Persze sosem lehet tudni, hogy ki miért pont abban az életszakaszban vállalt gyereket. Nem szabad elítélni egy 35 évest sem, lehet hogy több éve próbálkoznak a gyerekkel stb. Mindenki maga tudja, ebbe tényleg nincs beleszólásunk.

Én 23évesen lettem terhes (akkor már 4évet dolgoztam), és házas is voltam. Én mindig is fiatalon szerettem volna gyereket, illetve a FÉrjem életkora is beleszólt egy kicsit :)

Az egyik legjobb barátnőm 33évesen vállalt gyereket, de semmilyen ellentét nincsen közöttünk emiatt.

2013. jún. 6. 08:14
 15/20 anonim ***** válasza:
Szerintem nincs ebben semmi, sőt külföldön inkább így csinálják a fiatalok, az iskola után vállalnak gyereket, és utána koncentrálnak a karrierre. Ha megtehetik akkor mi ebben az elítélendő?
2013. jún. 6. 11:14
 16/20 anonim ***** válasza:
48%

"Másrészről pedig csak a mai világban "divat" ,hogy mindenki "kárriert épít" és majd 30-35 évesen szül. "

Ez egyáltalán nem igaz, nekem már a nagymamám aki 1920-ban született sem szült 29. éves koránál előbb és anyukám sem aki 32.évesen szült először. Semmire gyereket vállalni vagy a nagymama pénztárcájára inkább most lett divat.

2013. jún. 6. 11:19
 17/20 anonim ***** válasza:
Nem vitatkozom. Nem általánosságban beszéltem, meg AKINEK NEM INGE.... köszi!
2013. jún. 6. 11:43
 18/20 anonim ***** válasza:

Én 21 évesen szültem! Szerintem,ha valki ilyen fiatal és megteheti,hogy szüljön,tehát külőn lakás,jó anyagi háttér é nem utolsó sorban egy biztos párkapcsolat,akkor miért ne szülhetne? Környezetemben is van 4 ember,aki abban az évben szült,mint én és 3-nak tervezett volt ők 21-25 évesek! Abbol a 4 lányból csak egy esett teherbe azért,hogy egy jó nevű és pénzes családhoz kerüljön!!( kicsit gusztustalan indok)( A másik ismerősöm 30 éves és a hetedik babát várja!)

De még mindig jobb,mintha 15-17 évesen szülnének!

2013. jún. 6. 13:14
 19/20 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat! nekem nagymamám 19, anyukám 21 évesen szült először, de pl. engem már 34 évesen szült meg anyukám. én mindig is fiatalon szerettem volna szülni, remélem, ez majd össze is jön, de azért még szeretnék egy kicsit dolgozni előtte.
2013. jún. 6. 17:09
 20/20 Adri1616 ***** válasza:
100%
Én 23 éves vagyok és 21 hetes terhes. Stabil párkapcsolatba születik a picink és tervezett volt. A párom 28 éves. Mindketten dolgozunk, és bár egy telken de külön házba, háztartásban élünk a szüleimmel. Ez évek múlva is így lesz és az öcsémék is ide fognak építkezni. Szerintem nincs ezzel semmi gond . Nem a szüleim nyakára szülök. szerintem az ideális kor az első baba érkezésére 20és25év között van. A lényeg h mindend meg legyen és megkapja a szeretetet és a tőrődést a pici. . Viszont ha ezek nincsenek meg valóban ne szüljön a nő de 30 évesen se akkor.
2013. jún. 7. 08:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!