Fogamzásgátló mellett lettem terhes, mit tegyek?
19 éves vagyok, szeptemberben kezdeném a főiskolát. A Párommal 4 éve vagyunk együtt, neki már van diplomája 26 éves, de munkanélküli.
Van egy háza. Oda tudnánk költözni, nincs rajta hitel sem. De nem tudom miből élnénk meg :(
Teljesen kilátástalannak látom a helyzetet.
Azt nem várhatom el, hogy a szüleink tartsanak el minket... :-(
Meg lehet nem is fognak örülni a hírnek.
Én nagyon szeretném megtartani. Nincs szívem elvetetni. 8 hetes terhes vagyok
Na mindegy.
Egyéni tanrendet kérhetsz, de ez sulinként változik, így ott kell megkérdezni mert lehet első félévben nem lehet.
Gyes és családit kapnál ez havi 38. ezer együtt.
Köszi!
Nem kell bírálni addig valakit és állítani h hazudik ha nem kérdezed meg előtte a dologról....jelen esetben, hogy melyik főiskolára akar menni.
Oké rendben akkor sajnálom.
Arra viszont figyelj, hogy az egyéni tanrendet beiratkozás előtt kérdezd meg, mert ha aláírod a hallgatói szerződést és később abba hagyod akkor a szak tandíjának a felét vissza kell fizetned.
Írj egy e-mailt a suli tanulmányi osztályának ott válaszolnak neked .
A sulit szerintem nyugodtan elkezdheted, az első félévet még le is tudnád nyomni. A 2. félévre pedig tudsz kérni egyéni tanrendet vagy passziváltathatsz (egyszerre csak 2 félévet lehet, maximum 4 félév a megengedett). A passzív félév annyiban jobb, hogy amíg a baba nagyon picike, otthon tudtok maradni. Ha elmész 1 félév szünetre, utána visszamehetsz egyéni tanrenddel megint, de gyerkőc mellett ez már elég durva lesz, nagyon rá kell hasalnod a dolgokra. A párodnak pedig muszáj lesz valami munkát találni... A baba születése után tudtok igényelni egyszeri anyasági támogatást (azt hiszem így hívják) ami 64000Ft, emellett járni fog a családi pótlék (12200Ft) és a GYES (ez a gyermek 3 éves koráig jár) ami 28500 Ft.
Emellett szerintem a családod is maximálisan fog támogatni, akárhogyan is döntesz.
Itt a sulikérdés úgy gondolom talán másodlagos. Először az a lényeg, hogy a babaval minden rendben legyen, hiszen gyógyszer mellett fogant...
Drukkolok Nektek! Kitartás!
Mar meg is irtad a valaszt a kerdesedre.
Nekem is van olyan baratnom, aki baba mellett vegezett Pecsen mikrobiologus szakon.
Ha neki ment, neked is fog. Sok Boldogsagot!
A parodnak kell keresnie munkat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!