Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Annyira félek a holnapi...

Annyira félek a holnapi uh-tól :S Más is volt így?

Figyelt kérdés

Annyi olyan kérdést és választ olvasok,hogy mire mentek uh-ra már nem volt szívhang a babánál,vagy pedig nem is nőtt semmi a petezsákba,és művi úton távolították el,amit elkellet.

Nem tervezett baba a miénk,de már mindennél jobbban szeretnénk őt.

Most félek a holnapi uh-tól,de ha most minden rendben is lesz,utána félhetek a 12hetes uh-ig.Most 8hetes.

A kérdéseket böngészve rájöttem,hogy szinte az egész terhesség egy nagy dilemma,mert írták jópáran hogy félidőben szültek meg,meg 17 hetesen meg stb.

Annyira szörnyű lehet ez.Én nem akarok ezen keresztül menni :S

Valamit lehet tenni azért,hogy semmi baj ne legyen a terhesség alatt?

2013. jún. 4. 17:09
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Szerintem első sorban ne agyalj ilyeneken.

Ez biztos nem segít,ettől nem lesz könnyebb...sőt.

Minden rendben lesz.

2013. jún. 4. 17:15
 2/13 anonim ***** válasza:
Szerintem ez már nem egészséges. Én sosem éreztem így, a mi babánk sem volt tervezett, de nem gondoltam soha ilyesmikre. Akkor még meg is érteném ha már előzőleg mondtak volna valami olyasmit ami okot ad az aggodalomra, de így ... Ezzel csak ártasz! Igazából a legtöbb amit tehetsz ha egészségesen étkezel, próbálsz nyugodt, kiegyensúlyozott életet élni, nem fogyasztasz káros dolgokat (drog, alkohol) ... stb. még a terhesvitaminok sem olyan fontosak, ha tudod biztosítani a megfelelő vitamin és tápanyagmennyiséget. A vas nagyon fontos, ha esetleg vashiányos/vérszegény vagy, fontos, hogy valamilyen vaspótló tablettát szedj. Minden vizsgálaton jelenj meg és ha ne adj Isten valami gond lenne, akkor az orvos jelzi, de ameddig nem, addig NE aggódj, ez nem vezet semmire! Próbálj meg nem ilyen dolgokra gondolni, hiszen ez az egyik legszebb időszak egy nő életében, miért rontanád el ilyenekkel? Sok sikert és kicsit több pozitivizmust! :)
2013. jún. 4. 17:16
 3/13 anonim ***** válasza:

Ne félj! Legalábbis próbálj meg nem nagyon feszülni. Az a helyzet, hogy az aggódást a szülőséggel együtt "adják", van neki egy egészséges része, mert nyilvánvalóan féltjük a gyermekeinket, de egy szinten túl már nem kéne parázni.

Az úgymond veszélyes helyzetek sosem fognak megszűnni. Mert később majd azon fogsz aggódni, hogy minden rendben lesz-e a szülésnél, ami utána jön, azt meg el sem tudod képzelni. Akkor kezdődik az igazi féltés. Hogy rendesen fejlődik-e, lélegzik-e, eleget eszik-e, miért sír, miért nem alszik... később meg, hogy miért nem forog/kúszik/mászik/jár már, mikor jön már ki a foga, miért lázasodott be oltástól, nem fog-e nagyot esni, ha járni tanul... rendesen be tud-e illeszkedni az oviba, iskolába... nem keveredik-e rossz társaságba... nem választ-e rossz pályát, miért költözik tőlünk olyan messzire....

Na szóval még most meg kell tanulni helyén kezelni a féltést, aggódást!

Jelenleg annyit tehetsz, hogy rendesen jársz terhesgondozásra, lehetőleg valami jóféle orvoshoz, meg a védőnői tanácsadásra, szeded a vitaminokat, és betartod a helyzetednek és egészségednek megfelelő orvosi utasításokat.

Minden renden lesz, erre kell gondolni!

2013. jún. 4. 17:17
 4/13 anonim ***** válasza:
Ne olvass rémtörténeteket, mert így szörnyű terhességed lesz. Ez egy csodálatos időszak egy nő életében, minden kellemetlenségével együtt. Mindenkiben van egy természetes félsz, de ezt nem szabad hagyni elhatalmasodni. Elárulom neked, hogy onnantól, hogy teherbe esik, folyamatos aggódás egy anya élete, ez így természetes, de egészséges keretek között kell tartani. Problémamentes terhességet és gyönyörű, egészséges gyermeket kívánok neked.
2013. jún. 4. 17:17
 5/13 anonim ***** válasza:
Ne olvassál ilyen jellegű kérdéseket! kerüld ki, ne agyalj! Várd a babád nyugodtan boldogan , nem mindenkinek adatik meg! Boldog babavárást! lehet nyers voltam, bocsi de rám a kémény szavak hatnak:-)
2013. jún. 4. 17:18
 6/13 anonim ***** válasza:

Hát valóban az egész terhesség egy halom aggódással jár!De megnyugtatlak mihelyt elkezd rugdosni a babád kicsit megnyugszol majd! Ha minden nap szépen bejelentkezik h anya itt vagyok,jólvagyok akkor már könnyebb lesz :) Legalábbis én igy voltam vele!

Addig meg nyugi ,avval csak ártasz neki ha idegeskedsz! Pihenj sokat és ne gondolj arra hogy bármi baj is lehetne,mert mért is lenne :)

3 hetes kislány anyukája :)

2013. jún. 4. 17:19
 7/13 A kérdező kommentje:

Nem lehet,hogy azért nincsennek terhességi tüneteim (gondolok itt émelygés stb) mert nincs baba sem már? :S

Mellfeszülés az eddig is volt és van is,de a többi elmaradt.

2013. jún. 4. 17:20
 8/13 anonim ***** válasza:
Örülj neki, nem mindenkinek kell végighánynia az első 3 hónapot. Komolyan mondom, próbálj magadon uralkodni, mert ez már tényleg túlzás. 4-es vagyok.
2013. jún. 4. 17:22
 9/13 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Kedves 3-as nagyon szépen összefoglaltad nekem a dolgokat,és teljes mértékben igazad van.

Biztos,hogy mindig aggódni fogok a gyermekemért,de kell lenni egy határnak.Én sem akarom,hogy egy ilyen "semmit nem merek csinálni,mindentől félek" gyerek legyen.

Még csak 19 éves leszek,és nem gondoltam volna pozi tesztet látván,hogy majd bennem ilyen érzések fognak kavarogni.Féltem őt nagyon,és nem tudom hogyan tenném magam túl rajta,ha nem maradna meg itt nekünk.Párom is nyugtatgat,de már az ő agyába is beleültettem a bogarat :S

Na de mostmár ezen változtatok!!!Nézem a dolgok jó oldalát.

2013. jún. 4. 17:31
 10/13 anonim válasza:
Ne idegeskedj! Azzal csak mindkettőtöknek ártasz. Mondom én persze, aki szintén mindenfélét belelátok mindenbe :) De én is próbálok nem a rossz dolgokra, és a félelmeimre gondolni. Amiatt pedig ne aggódj, hogy nincsenek rosszulléteid, még csak nem is émelyegsz. Nekem sem voltak, csak a mellem feszült, és a pocak fájt néha. Csütörtökön voltam ultrahangon. Akkor jártam a 10. hét végén és mindent tökéletesen rendben találtak. Nálad sincs semmi probléma! :)Jó babavárást kívánok!
2013. jún. 4. 18:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!