Tényleg, ha valaki szemüveges, akkor császároznak? Itt
olvastam valahol, ez igaz?
Figyelt kérdés
ilyet az orvos nem is mondott,azt sem tudják,hogy van szemüvegem.pedig rövidláto vagyok,és 2-es dioptria.
2009. okt. 7. 17:57
1/10 anonim válasza:
Csak bizonyos dioptria fölött nem szülhetnél simán. Rád ez nem vonatkozik, csak akinek nagyon erős szemüvege van.
2009. okt. 7. 18:01
2/10 anonim válasza:
Szia.A sogornőmnek az egyik szemére 1,5-s a másikra 5-s dioptriás szemüvege van.Simán szült.Szerintem csak akinek nagyon rossz a szeme azt császározzák vagy ha esetleg volt szemmütét.
2009. okt. 7. 18:17
3/10 anonim válasza:
6 dioptria felett nem javasolt a hüvelyi szülés a retina levállás miatt, ami vaksághoz vezethet. szóval nyugi ez nem lesz akadálya a hüvelyi szülésnek.
2009. okt. 7. 18:29
4/10 anonim válasza:
szia!
nekem -5ös, és simán szültem (kontaktlencsében)
2009. okt. 7. 18:52
5/10 anonim válasza:
Nekem -9,5-ös és -7-es a dioptriám.Elküldtek szemészeti kivizsgálásra,ahol megnézték a szemfeneket.Azt mondta a szemész doktornő,hogy már nem kimondottan a dioptria számít.Én is szülhetek simán.Ha mindenképpen meg akarsz nyugodni,akkor kérj egybeutalót a szemészetre és ott meg tudnak nyugtatni.
2009. okt. 7. 19:00
6/10 anonim válasza:
Én is voltam szemészeten nemrég. Nekem sajnos a jobb szemem -9, a bal pedig 14 dipotria, ráadásul tompalátó vagyok erre a szememre, de mégsem zárták ki a hüvelyi szülést. Annyit mondott az orvos, hogy csak abban az esetben kell császározni, ha nehéz és nagyon hosszú szülésnek indul, más esetben nem szükséges.
2009. okt. 7. 19:05
7/10 anonim válasza:
:) Nem ettől függ lányok. Szembetegekkel dolgozom, tudom mi alapján döntenek. Vannak szembetegségek, ami megkétekor kizáró ok a szülés, csak a császár jöhet szóba. Pl. szürkehányognál, ahol lencsebeültetés volt, illetve van másodlaos glaucoma, ami a retina épségét veszélyeztetheti. Akinél a rövidlátást retinaprobléma okozza, ott kizárt a szülés. Ha a szemfenéken van eltérés, szintén nem jvaasolják.
2009. okt. 7. 19:49
8/10 anonim válasza:
Szerintem dokija valogatja ki mit mond, mindenesetre nem art egy szemeszeti orvosi velemeny. Nekem mindket szemem -8,5 dioptrias es elbol kozolte a budapesti doki, hogy ekkoraval el se kuld szemeszetre, tuti csaszar. Persze lehet, hogy az is kozrejatszik, hogy 39 eves vagyok es elso baba. Ki tudja, nem is fogom sajnos megtudni, mert ahol tenylegesen szuletni fog a baba (Magyarorszagon kivul) ott csak az szul normalis uton akinek se fogadott dokija, se penze, se biztositasa nincs. Itt szerintem a csaszar es a spontan szules aranya kb 100:1-hez es akkor nem tuloztam. Egyszoval engem csaszarozni fognak.
Boldog babavarast mindenkinek.
28 hetes km
2009. okt. 7. 21:47
9/10 anonim válasza:
emiatt téged biztosan nem fognak császározni, ne izgulj! Nekem 5.0 és 5.5-es, szintén rövidlátó vagyok, emiatt mégsem kellett császározni.
2009. okt. 7. 21:48
10/10 anonim válasza:
Nekem 20 évesen -5 körüli volt a dioptriám és a szemész doki már akkor mondta, hogy mindenképpen kérjek császárt, mert túl gyors ütemben romlik a szemem. -10 dioptriát műtöttek 2002-ben, akkor az a doki is azt mondta, hogy visszajöhetnek a dioptriák, a szüléssel járó megeröltetéstől, kérjek császárt.
Most 42 éves vagyok, több vetélés után várom az első kisbabám, és én nagyon remélem, hogy császár lesz.
Nem tudom hogy van ez Mo-on, mert csak 3 és fél éve élek itt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!