32. heti UH. Nem túl pici a baba? Méhlepénnyel lehetnek gondok? Szerintetek még meddig húzhatom? Részletek lent.
Magzat fekvése: kpf
BPD: 81 mm
Combcsont (FL): 57 mm
Haskörfogat: 268 mm
Becsült súly: 1674 g
Lepény fundusban tapad, érettsége: sec.Gr.II-III
Umbilicalis áramlás - S/D: 2,00 norm.
Magzat aktív, magzatvíz mennyisége normális, koponya és agyszerkezet normális, szív négyüregű, gyomor telődik, vesék szabályosak, hólyag telődik...
Igazából csak a méretek aggasztanak kicsit, nem túl pici? Szerintetek végeredményben mekkora babára számíthatok? 2,5-3 kg körül talán? Vagy esetleg még kisebbre? És a lepény? Volt más is akinél már 32 hetesen ennyire érett volt? Lett belőle baj? Egyáltalán meddig húzhatjuk még, van köze a lepény érettségének a szülés időpontjához?
Legközelebb 36 hetesen kell UH-ra mennem.
Szerintem meg teljesen rendben vannak a babád méretei, lehet tényleg nem 40 hétig marad benn a csöppség, de nem lesz kis súlyú, 36-37. hétig még simán megduplázhatja a súlyát.
Hány hetes és naposan voltál a 32. heti uh-n?
32+1-en voltam.
A doki semmit nem mondott, errefelé ilyen "megvizsgállak, menj a dolgodra" jellegű rendelések vannak, kérdezni idő sincs...
Szerintem olyan 3 kg körüli lesz a baba, szerintem egyáltalán nem kicsi...(de nem lesz óriás úgy néz ki) ...
A lepény még 2-3-as érettséggel is el tudja látni a babát, bár lehet hogy meg lesz kicsit előbb, 38-39 héten....
Nekem 30+2-nál (azaz 31. héten) mérték 1500 gr-ra amire a doki azt mondta ez teljesen jó méret, így szerintem a tiéd is annak számít...szerintem az enyém is kb ekkora lesz jövő hétre mikor megyek erre a vizsgálatra amin Te voltál....
majd megírom az én méhlepényem hogy áll :DDD
Látod a BPD 32 hetes mérete teljesen átlagos. A magzatok különbözőképpen fejlődnek hétről hétre. Nekem is ilyen értékeim voltak 32 hetesen, most 38 hetesen meg már 3450 gr a becsült súlya. Az elsővel nekem is korán kezdett öregedni a méhlepény, de nem szültem hamarabb, a betöltött 40. hét után jött. Ha az orvos nem mondott a lepényre semmit, akkor biztos rendben lévőnek látta az áramlást. Ha valami olyat látnak, úgyis intézkednek.
Úgy tudom a lepény ha hamarabb érett, akkor megindulhat a szülés hamarabb, vagy ha elöregedett és nem tudja megfelelően ellátni a magzatot, akkor császár lehet belőle, de ezt látják az UH-n,én a II-III. fokú lepényemmel végig kihúztam, mert az NST,UH,áramlás mindig rendben volt, te sem idegeskedj,minden jót!
szia, nekem 31 hetesen volt 1610 g, sztem a súlya jó semmi baj nincs.
Nekem 1-es fokban volt érett a lepény!
Pihenni pihenek sokat, gyakorlatilag egész nap semmi dolgom nincs azon kívül hogy kismama vagyok, ilyen szempontból nagy szerencsém van, csak mosás, és némi takarítás (annak is a pihentetőbb része) marad rám, de ennyi meg már kell, hogy ne érezzem magam fölöslegesnek :) Egyébként méhszáj zárva még ma is, az érték 3000, mint mindig, bár talán nem sokat számít, elvégre van hogy egyik napról a másikra teljesen kinyílik, de azért mégis bíztatóbb mintha máris nyitva lenne valamennyire.
Ja és a válaszokat természetesen mind hasznosnak jelöltem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!