a 7.hétben vagyok 2 hónapja volt egy vetélésem.Eddig semmi gond nem volt ezzel a terhességemmel, nem úgy, mint a másikkal.Általános tünetek.Viszont ma reggel elég rosszul keltem,általános rossz közérzet,a szemeim és újaim oedemásak voltak. A hasam puffadt, ami úgy tudom normális, viszont ma reggeltől kemény!!! A lapockámba sűrűn szúró fájdalmat érzek.Külföldön élek 3 hét múlva fogadnak először UH-ra ,ha 10 hetes leszek.Addig semmi,a kórházi ügyeletre telefonálni kell, és csak annyit mondanak, feküdjek, ha a baba menni akar, mennie kell. De félek, hogy lehet ez méhen kívüli terhesség. A haskeményedés zavar a legjobban.Vérzésem még nincs.Szerintetek nagy a baj, vagy valahogy próbáljak meg megnyugodni?
2013. jún. 3. 18:21
1/6 djudit válasza:
Próbálj meg valahogy ellazulni, hogy megtudd fizikai vagy lelki okai vannak a tüneteidnek. Ha ellazulsz, és még mindig "rosszul" vagy, akkor érdemes szerintem felkeresni az ügyeletet. Nekem a 14. hétben volt egy este, amikor azt hittem elmegy a picim, mert megerőltettem magam, és nagyon fájt mindenem, aztán a pánik rontott a helyzeten. Ami nekem segített, magnézium tabletta (görcsoldó, nyugatató), egy kád vízbe belefeküdtem, és zenét hallgattam, utána olvastam, és hál istennek bealudtam.) Próbálj meg valahogy elalduni, az fizikailag, lelkileg is jót tenne.
2013. jún. 3. 18:27
2/6 anonim válasza:
Nem értek egyet ezzel: "ha a baba menni akar, mennie kell"...
Nem minden esetben "akar" menni, ha már ezt a kifejezést használjuk. Más körülmények is lehetenek, amiről a baba nem tehet. Nekem első vetélésem után a második terhességemnél is ugyan olyan tüneteim voltak, amire az ügyeletes kórházban közölték, megindult a vetélés... Ez után elmentem az orvosomhoz, aki gyógyszert írt fel, s elmúltak a tünetek, az óta minden rendben van. Ezzel nem szabad várni, személyes tapasztalatom!!!!
2013. jún. 4. 08:43
3/6 A kérdező kommentje:
Igen, ezzel én is egyetértek és ezért is vagyok ideges. Nem vagyok megelégedve az itteni egészségüggyel és a hozzáállásukkal, de sajnos nem tudok mit tenni.Július végén megyek egy kicsit haza és mindenképpen elmegyek egy otthoni orvoshoz. Addig pedig reménykedek, hogy minden rendben lesz.
2013. jún. 4. 11:10
4/6 anonim válasza:
Megkérdezhetem, hogy hol küldföldön tartózkodsz?
Mindenképpen, ha hazajössz, keress fel egy szakorvost!!!!
2013. jún. 4. 13:15
5/6 anonim válasza:
Szerintem semmi gond a terhessegel az tuti .
7 hetesen a has nem kemenyedik mivel a meh meg a medenceben van.
Ha eros fajdalmaid vannak ill verzel kulfoldon is fogad az ugyelet.
Tobb eve elek kulfoldon igy ezt en nem hiszem hogy hazakuldenek talan akkor ha nem tudod kifejezni magad es nem ertik mi bajod.
A veteles mindig verzessel jar.
A mehen kivuli pedig eros fajdalommal esenyhe verzessel.
En siman szekrekedesere tippelek de vakbel is lehet.
Ha nem vagy jol irany haziorvos ill ugyelet.
2013. jún. 4. 13:26
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat és a segítséget. Juditnak igaza volt, valószínű, hogy sokat idegeskedtem és az nem tetszett neki.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!