Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogyan kényelmes nektek a alvás?

Hogyan kényelmes nektek a alvás?

Figyelt kérdés
Én még csak 18. hét körül vagyok, de már most kényelmetlen mindenhogy. Nagy hasonfekvő voltam, s most kínlódom. Nektek hogy megy? mik a trükkök, hogy kényelmes legyen?
2009. okt. 7. 11:27
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Sehogy nem kényelmes.Háton a derekam fáj,oldalt elzsibbad a karom.Van,hogy arra ébredek,hogy hason fekszem.Párnát szoktam a hasam alá,vagy a lábaim közé tenni.31 hetes kismama
2009. okt. 7. 11:29
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Sehogy! Háton nem tudok aludni, mer nem kapok levegőt, plusz zsibbadok. Hason eszembe sem jut, mert már ha egy kicsit is oldalra fordulok jobban, a hasam éri az ágyat, a kiscsaj odabent sztrájkol. Képes hajnalban is felébreszteni, ha nem tetszik neki, ahogy alszom.(Tegnap éjszaka 3-5-ig fent voltunk) Csak szopipárnáva, kb 45 fokos szögben, félig a hátamon, félig az oldalamon tudtunk kiegyezni, hogy mindkettőnknek jó legyen. És még van 15 hét!!!

Na de kibírták mások is, mi is ki fogjuk! Megéri(-:

2009. okt. 7. 11:40
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
én úgy tudok kényelmesen aludni, ha oldalt fekszek és a combom közé berakok egy kemény kispárnát. Így nem fáj reggelre a derakam.
2009. okt. 7. 12:16
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

én úgy alszom a legkényelmesebben,ha a párom befordul a falnak, ás pedig hárulról hozzábújok. Így majdnem félhason fekszem, jobb oldalra fordulok, a hasimat nem nyomja, legfeljebb nem nagyon mer a férjem mozgolódni. Eddig tudtam hason aludni, vagy 2 hete lett kényelmetlen. Segédeszközökre (párnára) még nincs szükségem.

24 hetes

2009. okt. 7. 12:21
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Én is nagy hason alvó voltam. Már 10-12. héttől nem tudok hason aludni, de már a háton sem mindig jó. Én jól alápolcolom a fejem, félig ülő pózba és addig csúszok le, amíg nem érzem kényelmesnek. Most ez jött be egy ideje. Az oldal is jó, de akkor van, hogy jobban has felé fordulok, és akkor engem is kelt a bébi :)

28 hetes km

2009. okt. 7. 12:22
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a szopipárna nagyon bejött alvásnál. Igaz, így kicsit kissebb lett az ágy, meg ha a bal oldalamon alszom, furi, hogy ott egy nagy párna a párom és köztem, de mivel a párna úgy formálaható, ahogy akarod, felveszi a poziciódat. Általában oldalt alszom el, bal, vagy jobboldalon, teljesen oldalfekvésben a térdeimet felhúzva (próbálom azt a poziciót felvenni, amit a tornán szoktak javasolni) és a felső lábam rárakom a párnára, akkor nem húzódik a hasam. Valamikor a lábam közé veszem a párnát, akkor a hasim oldala nem ér le a matrachoz, így a bébinek is kényelmesebb. De van, hogy egyből reklamál, attól függ, hogy hogy fekszik, olyankor kipróbálom a másik oldalt.

Éjjel ha felkelek, félig hanyatt próbálok elaludni, ahogy az előttem válaszoló is, a párnával a hátamat is meg tudom támasztani, így nem vagyok teljesen hanyatt, de oldalt sem. Mondjuk én még háton is bírok feküdni, nagyon ritka az, hogy úgy fekszik a babó, hogy muszály oldalt lennem.

Szóval én még úgy látszik szerencsések közé tartozom, bár mostanában már sokat vagyok fent éjjel, így napközben a magzatmozgásszámolgatás közben általában elalszom. :o)

Ha nincs szopipárnád, vagy nem akarsz, akkor valóban vastagabb párnával is meg tudod ezt csinálni. Jó, ha rárakod a felső lábad, mert nem húzódik a poci.

32 h. km

2009. okt. 7. 12:22
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Én is próbáltam az oldalamon a térdem között párnával aludni, de pár nap után úgy el kezdett zsibbadni a lábam, hogy nem tudtam tovább így aludni. Eddig oldalt volt jó, de reggelre így bekeményedik a hasam, most háton a jó. Gyakorlatilag sehogysem és még csak 22 hetes vagyok.
2009. okt. 7. 12:36
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Szopipárna!!! Nekem az első babámnál nem volt ilyenem, mindig szerencsétlenkedtem vagy 3 kispárnával szörnyű volt, már a 28 héttől majd beszakadt a hátam, a csípőm fájt minden bajom volt.

Most 37 hetes vagyok és leszámítva azt hogy háton egyáltalán nem tudok aludni már hetek óta annyira fulladok, 2 oldalt meg félig hason pozíciót váltogatva egész jól alszok ( az éjjeli 3 pisilés között).

És érdekes módon én is 3-5 ig vagyok fent valahogy (mint egy előző válaszoló írta).

2009. okt. 7. 12:41
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok!

Nekem oldalt még párna nélkül is megy,de ha sokat mászkálok napközben kell a párna a térdem közé!Én ülve nem kapok csak levegőt, viszont háton fekve húzodik a hasam és kicsit érzem a babucim súlyát!

Én is sűrűn felébredek és 3-5ig én sem tudok aludni!milyen érdekes!Meg néha már rémálmokra ébredek!

Elfolyik a magzatvíz (mindig tapizom az ágyat,annyira élethű),vagy nagyon sír a babám.Furcsa dolgok ezek!

31+3 hetes km

2009. okt. 7. 13:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!