Meddig tart a fáradság, álmosság?
Szia! Ez is egyike az első harmadra jellemző tüneteknek. Általában a 12., 13. hét körül szűnik meg, hiszen akkorra fejlődik ki a placenta, amivel együtt a szervezett fokozott hormontermelése is mérséklődik. (egy hormont tesznek ezért felelőssé, de már nem emlékszem mit)
Persze, később majd a nagy pocak miatt újra fáradt leszel.
Hát még eltart egy ideig, sok minden befolyásolja. Pl az időjárás is, de a vérnyomásod is. Nekem pl mindig is alacsony volt, tegnap is 102/61-et mért a védőnő és fáradákony is vagyok, meg napközben is tudnék aludni.
A terhesség elég kemény munka a szervezetnek. Ha van energiád, akkor próbálj meg mozogni, hogy kicsit fittebb legyél, az valamennyire segít. Esténként meg próbálj meg korán lefeküdni, ha nem is aludni még, de a tested tudjon eleget pihenni.
Szia!
Én 10 hetes vagyok, de még mindig nagyon fáradtnak érzem magam, ebéd után le szoktam feküdni egy órát, és utána azért jobb. (Talán a hányinger már múlóban, és a mellfájás is!)
Boldog babavárást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!