Volt valakinek nem megfelelő mértékű fejlődést mutató terhessége?
Figyelt kérdés
32 hetesen közölték hogy két héttel le van maradva a babám, azaz nem növekszik megfelelő mértékben. Oka eddig ismeretlen. Valaki tudja hogy ilyenkor mi van? Ettől még ha majd kijön(előbb vagy utóbb) be tudja hozni rendesen a lemaradást? Az agyára, vagy más szervére kihat ez az állapot?2013. máj. 30. 11:48
1/5 anonim válasza:
nekem is a terhesség közepe körül kezdte mondani a doki, hogy kisebb, mint kellene. Túl is hordtam, 2900 gramm lett és 47 cm a lányom. Semmi baja, egyszerűen ő ilyen kis pöttöm :-) ettől függetlenül nagyon ügyes volt, hamar csinált mindent, okos nagylány lett belőle. Nem kell minden babának 4 kilósan születnie :-) boldog babavárást :-)
2/5 anonim válasza:
Szerintem ez akkor probléma, ha most hetente figyelik és továbbra sem mutat fejlődést... A családunkban most született kisbaba, aki végig 1 héttel el volt maradva, sőt a végén mindig azt mondták, hogy még a 3 kilót sem fogja elérni, pici baba marad... 3100 grammal született, most lesz 4 hónapos és 6,5 kg... :o)))
Remélem, Nálatok is minden rendben lesz!! :o)
3/5 anonim válasza:
Nekem volt. 33 hetesen már 10% volt a percecentill, ezért befektettek a kórházba. Nekem nem volt jó a lepény keringése, ezért szigorúan feküdnöm kellett. Tíz naponként nézték a súlyát, kétnaponként a keringését naponta csináltak NST-t. Nem volt szabad ölnöm és háton feküdnöm, csak oldalt. Szépen lassan el is kezdett hízogatni. 37. hét végére elérte a 25%-ot, ekkor hazaengedtek.Mivel nálunk 10 naponként csinálnak súlymérést ezért 39. hétre rendeltek vissza. Na akkor egy dekát nem hízott és a magzatvíz is az alsó határra csökkent. Így azonnal meg kellett szülnöm a kislányom. Egészséges lett, az anyatejtől szépen hízott és ő nem esett vissza szülés után súlyban. 2550 grammal, 47 centivel, nagyon formás pindurka volt. Kint gyorsan hízott. Ha nem lenne tej allergiás, még mindig pufóka lenne. Egyébként egy nagyon jó mozgású cserfes kis kétéves.
4/5 anonim válasza:
Nekem a becsült súlya miatt mondták, hogy le van maradva, kétnaponta infúzióra jártam, meg vitaminnal, meg egy gyógyszerrel tömtek (a nevére már nem emlékszem)! A doki azt mondta a 39.héten, hogy talán, egy kis jó indulattal megvan a 2500gramm, erre másnap megszületett 3100 grammal 49 cm-rel! Szóval ezekről ennyit!
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat,már rémképeket láttam a neten olvasottak miatt...most azért kicsit megnyugodtam.
2013. máj. 30. 23:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!