Mennyi ideig, hány hetes korig kell szedni az elevitet? És azt is fokozatosan kell abbahagyni?
Semeddig sem KELL, esetleg tanácsos. A teherbeesés előtt 2-3 hónappal való szedésnek látom valami értelmét, meg max a 12. hétig. Utána már elég a változatos táplálkozás.
Nem gyógyszer, nem kell fokozatosan abbahagyni.
De ha csak folsavat szedsz, az is elég. Ha nem jó a vérkép, a doki úgyis felír ezt-azt.
Nekem azt mondta a védőnő, hogy csak a 34. hétig szedjem. Mert túlságosan megerősíti a méhszájat és az nem előnyös a szülésnél. Ja és ha Elevitet szedsz, kell mellé Jodid 200-at is szedni, mert nincs jód az Elevitben. Az pedig nélkülözhetetlen a babának.
32km
Csak azt tudom elmondani, hogy én hogyan csináltam:
Elevitet szedtem már a babatervezés kezdetétől.Ez annyit jelent, hogy már 3 hónapja szedtem, heti kb 4-5 darabot mire összejött a baba.Mivel ettől székrekedésem volt,a teherbeesés után is csak ennyit, vagy minden 2. nap szedtem.A várandósság végén már csak heti 1x2x vettem be.Ezt a mennyiséget tartottam meg a szoptatás végéig,azaz a kislányom 3 hós koráig, amikor is sajnos elapadt a tejem.Ekkor abba is hagytam a szedését.
Valóban abba lehet hagyni akár egyik napról a másikra is, mert ez "csak" vitamin.
Üdv
5 hós baba anyukája
18:56-os válaszoló vagyok.
Azt elfelejtettem mondani,hogy én nem szedtem jódot, mert senki nem mondta hogy kéne külön, és én meg nem tudtam. Gyönyörű egészséges kislányom született.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!