Volt más is akinek a párja nem úgy reagált a terhességre mint ahogy elvárta, de késöbb "magához tért"?
Mi 9éve vagyunk együtt és már pár éve védekezés nélkül szeretkeztünk, a párom úgy volt vele hogyha jön a baba akkor nem gond megoljduk. Most hogy, 6 tesztem pozitív lett, úgy néz ki hogy inába szállt a bátorsága, illetve szerintem nem tud mit kezdeni a dologgal.Elsö két éjszaka egyáltalán nem is aludt...és azt mondta hogy mit vagyok ilyen eufórikus...eléggé sziven ütött a dolog. Tudom hogy a baba most "becsúszott" de az isten szerelmére nem vagyunk tinik már ö 34 éves én 28. Tudom hogy sok mindent kell leküzdeni, de ha belegondolok az én szüleimnek még annyiuk sem volt mint nekünk. Egy ideig nem beszéltünk a dologról, de a múltkor azt mondta hogy ö csak megakar védeni (volt egyszer már egy vetélésem amit csak két évvel utánna mondtam el neki) hogy nehogy az legyen hogy nem lesz semmi a terhességböl én meg összetörök.
Elvileg most kezdem a 6.hetet, június 10-re van idöpontom a dokihoz...de nem is tudom, valahogy kicsit kesergek azon, hogy egy csomó helyen azt olvasom hogy a terhes anyuka párja majd kiugrótt a böréböl...az én párom meg..nem is tudom ....azon van kiakadva hogy a gyerek nem passzol a tervbe. Igaz ugyan azt mondta hogy együtt megoldunk mindent, de a múltkor a fejéhez vágtam hogy, ennyi eröve akkor rögtön mehetnék rögtön abortuszra mert elvileg sehogy nem passzol most a gyerek az életünkbe és hogy félek hogy tönkre fog menni a kapcsolatunk mert én megakarom tartani a babát - már azt gondoltam hogy meddö vagyok és lehet hogy többet nem jön össze- és ö meg nem...erre ö rámförmedt hogy ö nem mondta azt hogy nem akarja, de egyenlöre várjuk meg mit mond az orvos és ne legyek még eufórikus...
Nyugi, nálunk is fura volt. Mi is védekezés nélkül voltunk együtt évekig. 6,5 éve vagyunk már együtt. Aztán megbeszéltük,h most megpróbáljuk,és elsőre összejött a baba. Én is kb. 6 hetes lehetek most. Nekünk is annyira hihetetlen,h el sem hisszük.. :)) Párom örült neki, persze,nem mondta,h "úristen,mégse kell a gyerek". De az a nagy "úristen összejött". Gondolom azért,mert elsőre sikerült. :)
Szerintem ne aggódj,fel kell ezt még fogni. És tudjuk,h a pasiknál ez alapból kicsit lassabban megy. :) Majd ha meglátja az UH képet, érzi a rugdosást, máshogy fog hozzá állni a dolgokhoz.
Gratulálok!
Nálunk az volt a reakció mintha meghalt volna valaki. Nézett maga elé, egyszerűen lerítt róla hogy a háta közepére nem kívánja. Tervezett volt (már van egy kisfiunk), úgy voltunk vele hogy lesz ahogy lesz, úgyis szeretnék kistestvért.
Végül azt mondta hogy oké, de nem gondolta hogy ilyen hamar összejön (1,5év után). Majd belehalt. Kifogásokat keresett hogy mit kezd majd vele, meg mi lesz ha olyan lesz mint a fiúnk, megint nem fog tudni aludni, megint nem lesz egy nyugodt éjszakája....stb......azt hittem ott abban a pillanatban elköltözöm, elhagyom, ilyen rosszul még nem esett semmi.
Aztán gratuláltam neki, megoldotta az élet a nagy problémáját, 9hetesen elvetéltem. És bunkó módon a fejéhez vágtam hogy akkor örüljél nem lesz gyereked.
Nálunk én voltam az, aki 4 napig hallani sem akart a gyerekről 2 erős pozi teszt után. Nem is terveztük a gyereket. Úgy voltam vele, hogy ez marhára nem jókor van.
Szerintem csak betojt a párod. Sokan vannak így vele. Egyelőre sztem hagyj időt neki, hogy hozzászokjon a gondolathoz.
Egy ismerősöm párja szintén nem örült a babának, még az abortuszt is felhozta, de azóta imádja a kiscsajt, aki már 5 éves.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!