Közel 4 hetes magzatot ki lehet tapintani?
én 2 hónaposan voltam nögyógynál,megvizsgalt és nem vette észre hogy terhes vagyok.hanytam,meg szedültem,azt mondta menjek urologushoz mert ez nem nögyógyászati probléma.
aztan eltelt egy hónap,elmentem egy masik nödokihoz és ö mondta h 3 hónapos terhes vagyok.
és megjött rendesen,idöben,egesz vegig.
ez butaság, már bocsánat :)
lombikos vagyok, úgyhogy többet jártam uh-ra a megszokottnál, mégis csak az 5. hét vége felé tudták, hogy jó helyen van egyáltalán (előtte csak a vérvételből látták, hogy lehet ott valaki)
Ha valóban négy hetes, akkor tapintással az orvos még nem nagyon tudja megmondani, hogy babát vár. 4 hetes babásan még poci sincs, legfeljebb a terhesség eleji puffadás. Ilyenkor az orvos hüvelyi ultrahanggal vizsgálódik, és ha valóban 4 hetes, akkor kb. most maradt el neki a mensese. A "magzat", akit ekkor még embriónak neveznek, kb. mákszemnyi. Sokszor a terhesség 4. hetén nem is merik kimondani a terhességet, mert csak arra utaló jelek vannak, pl. nyálkahártya megvastagodása és egy bizonyos helyen felritkulás. A hasát simizheti, valóban érezhet bélmozgást, de a pocaklakója perpillanat még egy kis sejthalmaz, se keze, se lába még, nem mozog.
Ha maga az embrió 4 hetes, és összesen a terhessége 6. hetén jár, akkor még szintén embrióról beszélünk, mostanság kezd beindulni a kis szíve. A mi kislányunk akkor 7 mm-es volt. Kezei, lábai még úgyszólván csak rügyek formáiban létezett, kis kezdeményként. Nem mozog még, mert az idegrendszere fejletlen ahhoz. Kitapintani az embriót nem lehet, csak a méh kezdetleges megnagyobbodását.
Üdv:
28 hkm
Én az elmaradt menzesz után néhány nappal voltam orvosnál, pozitív teszttel, mondta, hogy megtapogat, de ilyenkor még nem lehet észrevenni tapintással. Nem is érzett semmit, behívott két héttel későbbre ultrahangra, ott 6 hetesnek felelt meg a terhesség a méretek alapján, szívhang volt. Egy hétre rá voltam megint a magánrendelésén, szintén tapintással vizsgált, akkor már mondta, hogy 7 hetes terhességnek megfelelő méretű a méhem.
Szóval, magzatot akkor még biztosan nem lehet kitapintani, mert még nincs is - ahogy előttem valaki írta, embrió van. Ha a fogantatástól számolta az ismerősöd a 4 hetet, akkor kb. 8 mm a mérete, nem tapintható. Esetleg a méhe egy csöppet nagyobb, mint "normál" esetben - ezt talán egy nőgyógyász akkor már kitapintja, de ő saját magának biztos nem... Ha meg a 4 hét a terhességi korra vonatkozik, akkor azt a néhány sejtet egész biztos nem érzi ki senki...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!