Ki milyen ételeket esetleg menüsort tart egészségesnek a terhesség alatt?
Reggeli 2 zsemle, felvágott, paprika paradicsom.
Ebéd leves második, vagy tartalmas húsos leves, gulyás, palóc leves, buktával, palacsintàval, vagy zöldség leves főzeléknél pörkölttel, vagy sült hús tészta/burgonya/rizs...
Uzsonna gyümölcs,
Vacsora ami az ebéd volt, vagy valami meleg.
Eddig naponta 1-2 jégkrémet ettem, de most napi fél kg eper, vagy dinnye, barack...
Nekem ami fontos egyek zöldséget es húst. Hús nélkül nem lakok jól.
Reggelim általában müzli szokott lenni vagy felvágott vajas zsömlével.
Tízóraim: párolt sárga- és fehérrépa, zöldborsó, krumpli, stb.
Ebéd: főtt étel
Uzsonna: általában gyümölcs, de van amikor csak egy pudingot eszem meg.
Vacsora: változó. Általában hideg étel.
Tegnap pl. kaszinótojást csináltam, ma melegszendvicset ettünk füstölt sajttal :)
amit megkívántam!
sose problémáztam ezen és mégis két egészséges gyermekem van.
és még a védőnő is azt mondta mindig egy kismama egye meg amit megkíván.
Eszembe sem jutott ilyenen gondolkozni. Ettem, ami jólesett, amit megkívántam, és ráadásul teljesen rákattantam a csípős kajákra. :) Mindössze 9 kg-ot híztam.
A fiam a kiírt napon érkezett, 52 cm és 3380 gr volt.
Az en idealis menusorom (tobb varacio):
1. reggeli:
- egy natur activia, bele natur zabpehely, bele esetleg fel banan villaval szetnyomva vagy nelkule
- egy szelet teljeskiorlesu kenyer (pl rozs), hozza sovany sonka, sajt, paprika/paradicsom (margarin es tarsai nelkul)
2. tizorai:
- 1alma vagy
- nyers repa vagy
- nyers karalabe vagy ilyesmi zoldseg ami jo nyersen. lehet pl friss cukorborso is. ha uton vagyok bekeszitve, dobozban nalam
- vagy mas gyumolcs
- vagy egy marek mandula vagy mogyoro
3. ebed:
inkabb a foetelt eszek, a leves nekem nem olyan fontos. a foetel meleg etel, heti 4 alkalommal zoldkoret + hus, egy-egy alkalommal rizs vagy teszta a hus melle. a teszte durum vagy tk tonkoly.
- meleg zoldkoret: fozelekfele sajat anyagaval suritve, esetleg habarva, akkor lisztnek hajdinat hasznalva/ barmilyen zoldseg grillezve vagy parolva (pl brokkoli/ karfiol/ borso/ soska/ spenot tok fozi; grillezett cukkini; parolt sparga)
- huvelyes heti 1-2 alkalom (bab pl mehet saliba is)
- tojas heti 3-4 alkalom.
- fozeshez repceolajat preferalom, azt szabad heviteni, az olivaolajat nem!
4. uzsonna:
ugyanazokbol, mint a tizorai (nyerszoldseg/gyumi/csonthelyas mag), de figyelek, h egy napon belul valtozatos legyen.
5. vacsi
- vegyes salata esetleg hussal/ sajttal/ tojassal/ babbal
- 1 szelet tk kenyer, sonka, sajt, pari/paprika
6. folyadek: napi 2-3l viz, gyakran facsarok bele citromot.
Ezt tartom idealisnak, de persze vannak alkalmak amikor nem megoldhato/ vendegsegben eszek (pl anyamnal)/ vagy megkivanok valamit. Ekkor azert nem dolok a kardomba es nem is hisztizek. Heti 2-3 sutizes megesik, ekkor az uzsit valtom ki. Neha kotozkodok megkerdezik, mit "jatszom az agyamat", ha eszek sutit is vagy esetleg nem "idealis fott etelt". Ez pedig nagyon egyszeru. Ha az etkezeseim 80-90%-at az idealis menusorombol oldom meg, akkor mar sokat tettem es elegedett vagyok. Az, hogy uzsira sutit ettem, nem ok arra, hogy a vacsoram sultkrumpli vagy langos legyen. Ennyi. ;-)
Amit kifelejtettem: salatara a tokmagolaj a kedvencem, az egyik legjobb telitettlen zsirsav forras, ha nincs, akkor olivaolaj. Balzsamecet helyett neha citromot facsarok ra.
Semmilyen vitaminkeszitmenyt nem szedek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!