Hány hetes vagyok most?
Nos, aszerint számolj, ami szerint az orvosod is. Az legyen a mérvadó, attól függetlenül, hogy milyen egyéb átlagot hoznak ki az uh eredmények. Ugyanis az uh méretekhez is oda van írva, hogy +/- x nap. Szóval egy hét eltérés belefér. (Én ahol jártam, ott 9 nap +/--szal számoltak.)
De ha nagyon elbizonytalanodsz, akkor a legközelebbi találkán kérdezz rá az orvosodnál. Egyébként nálunk is volt ilyen, hogy a baba egyes vizsgálatoknál előrébb járt, máskor pont időben volt. Nekem erre azt mondta az orvosom, hogy a babák fejlődése nem egyenletes, néha előrébb járnak, néha lemaradnak, de a lényeg, hogy egyértelmű fejlődést mutasson, és magához mérten lehessen látni, hogy növekszik. Így előfordult nálunk is, hogy néha augusztus elejére tippelték a születésének idejét, néha arra az időpontra, mikor a mensesem szerint is születnie kéne.
Szóval, röviden: az orvos alapján számolj bátran 22+6 héttel.
28 hkm
Ami az ultrahangon szerepel, az azt jelenti, hogy hány hetesnek felel meg a baba a méretek alapján, nem azt, hogy te hány hetes terhes vagy.
Annyi hetes terhes vagy, ahány hetes az utolsó menzeszed alapján számolva vagy. Kivéve, ha nem módosították már a 12. hét előtt vagy környékén esetleg méretbeli eltérés miatt a kiírást. De ha nem, akkor az uh-n mért adat a babád méretei által megfelelt hetet jelenti.
Nekem a 33 hetes hetes uh-ra 36 hét volt írva, mert akkorának felelt meg a fiam a méretei alapján, aztán kicsit visszavett, de a kontroll uh-n is 35 hetesen 37 hetesnek felelt meg. De attól még 33 és 35 hetes voltam az adott uh pillanatában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!