Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hány hetes vagyok most?

Hány hetes vagyok most?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy egy rakás ilyen kérdés volt már, de akkor se értem. A dokim a 12 hetes uh alapján számol, asterint 22+6 vagyok, de a 18 heteshez képest 22+2, de azóta csináltak még egy uht sajnos, aszerint 21+6. Nem értem, mindig a legutolsó mért adat mérvadó? Leginkább az idegesít -tudom, ez legyen a legnagyobb bajom:)- hogy mindig nézem, hol tart a Babám a fejlődésben és most nem tudom melyik hetet nézzem. :) Köszönöm a segítséget előre is!
2013. máj. 24. 20:22
 1/4 anonim ***** válasza:
Nekem is változott párszor pár napot, én mindig az utolsó adatot vettem figyelembe.
2013. máj. 24. 20:27
 2/4 anonim ***** válasza:

Nos, aszerint számolj, ami szerint az orvosod is. Az legyen a mérvadó, attól függetlenül, hogy milyen egyéb átlagot hoznak ki az uh eredmények. Ugyanis az uh méretekhez is oda van írva, hogy +/- x nap. Szóval egy hét eltérés belefér. (Én ahol jártam, ott 9 nap +/--szal számoltak.)

De ha nagyon elbizonytalanodsz, akkor a legközelebbi találkán kérdezz rá az orvosodnál. Egyébként nálunk is volt ilyen, hogy a baba egyes vizsgálatoknál előrébb járt, máskor pont időben volt. Nekem erre azt mondta az orvosom, hogy a babák fejlődése nem egyenletes, néha előrébb járnak, néha lemaradnak, de a lényeg, hogy egyértelmű fejlődést mutasson, és magához mérten lehessen látni, hogy növekszik. Így előfordult nálunk is, hogy néha augusztus elejére tippelték a születésének idejét, néha arra az időpontra, mikor a mensesem szerint is születnie kéne.

Szóval, röviden: az orvos alapján számolj bátran 22+6 héttel.

28 hkm

2013. máj. 24. 20:30
 3/4 anonim ***** válasza:

Ami az ultrahangon szerepel, az azt jelenti, hogy hány hetesnek felel meg a baba a méretek alapján, nem azt, hogy te hány hetes terhes vagy.

Annyi hetes terhes vagy, ahány hetes az utolsó menzeszed alapján számolva vagy. Kivéve, ha nem módosították már a 12. hét előtt vagy környékén esetleg méretbeli eltérés miatt a kiírást. De ha nem, akkor az uh-n mért adat a babád méretei által megfelelt hetet jelenti.

Nekem a 33 hetes hetes uh-ra 36 hét volt írva, mert akkorának felelt meg a fiam a méretei alapján, aztán kicsit visszavett, de a kontroll uh-n is 35 hetesen 37 hetesnek felelt meg. De attól még 33 és 35 hetes voltam az adott uh pillanatában.

2013. máj. 24. 20:32
 4/4 anonim ***** válasza:
nekem orvos professzor mondta hogy mindig az utolsó rendes vérzést kell számításba venni,a baba méretei alapján,és a terhességi kor alapján.,az uh az csak egy dolog.
2013. máj. 25. 09:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!