Miért titkolják a szülők a gyerek nevét és/vagy a nemét a terhesség alatt?
Az a baj, hogy ha megmondod előre a baba nevét, akkor mindenki egyből kiakad, hogy miért ez vagy miért az. Miért nem a Ubul nagypapi nevét kapta, miért nem ő a 127625. Géza a családban, stb...
Utána pedig azzal piszkálnak folyamatosan. Egyszerűbb szülés után közölni, hogy ez a név, ez került a születési anyakönyvi kivonatba.
Az első fiunk után ismét fiút vártunk. A családban csak fiúk voltak mindenhol. Boldogan újságoltuk, és nagyon arcon csapott a sajnálat és csalódás. Egy nagyszülő szomorúan közölje a hírre, hogy "már megint? De kár."?!
A nevét meg megváltoztattuk 35 hetesen. Mondjuk ez senkit nem zavart meg.
Most a harmadik babánk lány. Ő (is) ritka nevet kap, és kapjuk mindenhonnan, hogy miért ezt választottuk?
Engem nem izgat, én büszke vagyok rájuk is, a neveikre is, akinek meg valami nem tetszik, szüljön magának.
De teljesen megértem azokat, akiket ez megzavar és rágódnak miatta. Én is titkolóznék, ha kibírnám.
Legalább a nagyszülőket is helyretenné valamennyire, és még időben felfognák, hogy unokájuk születik, nem gyerekük, és nincs mindenbe beleszólásuk.
Elsőnél: mi mindenkinek elmondtuk aki kérdezte a választott neveket, és cseppet sem érdekelt, ki mit gondol felőle... :) A nemét viszont nem tudtuk, az meglepi lett mindenkinek. A második gyereknél nagyon hamar kiderült a neme, és a nevet is első pillanattól tudtuk, és továbbra sem hatott meg senki véleménye.
Érdekes, hogy akik esetleg korábban károgtak a név miatt, utólag mind úgy gondolták, hogy mégis találó lett a név ás nagyon illik a kis gazdájára... megszokták-megszerették, még ha esetleg előtte fanyalogtak is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!