Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit csinálnak a magas vérnyomá...

Mit csinálnak a magas vérnyomásos kismamával?

Figyelt kérdés
Sajnos van egy kis túlsúlyom, és szólt a védőnő, hogy figyeljek az étkezésre, nehogy magas legyen a vérnyomásom. Eddig 110/60 körül mértek, de megijesztett, hátha később felmegy. Akkor mit csinálnak a kismamával? Befektetik kórházba? És ha valakinek a vércukor szintje is magas? Köszi a válaszokat!

2013. máj. 21. 12:54
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
az attól függ hány hetes korba jelentkeznek a tünetek
2013. máj. 21. 12:56
 2/12 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom hogy a magas vérnyomásos kismamikat, korházi kezelés alá helyezik, bentfekvéssel. De ez mindenhol máshogy van.

38hkm

2013. máj. 21. 12:57
 3/12 anonim ***** válasza:

Ha egy kismamának magas vérnyomást mérnek, akkor elküldik belgyógyászati kivizsgálásra. Ha ott megállapítják a magas vérnyomás betegséget, akkor kap vérnyomáscsökkentőt és beállítják az adagot. A kivizsgáláshoz lehet hogy pár napra befektetik a kismamát, de ez sem feltétlenül így van.

Ha nem jó a gyógyszerbeállítás, emelik az adagot.

Ilyenkor a legjobb beszerezni otthonra egy vérnyomásmérőt és mérni rendszeresen, így ha gond van, tud ellene tenni az ember.

Plusz oda kell figyelni, nehogy toxémia lépjen fel. Mivel a magas vérnyomás egyik tünete lehet a toxémia, de ha nincs fehérje a vizeletben, akkor nincs erről szó.

Ha magas a vércukorszint, akkor meg diétát kell tartani és a szinten is folyamatosan ellenőrizni.

2013. máj. 21. 12:58
 4/12 anonim ***** válasza:
Rosszul írtam le, lemaradt a vége, szóval a magas vérnyomás egyik tünete lehet a toxémiának.
2013. máj. 21. 12:59
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia, az első és a legfontosabb: előre feleslegesen ne aggódj. Nagyon haragszom az ilyen védőnőkre, mi alapján ijesztget? Én 1-es típusú (inzulinos) cukros vagyok és a terhességem utolsó 2 hónapjában ment fel a vérnyomásom. Nem vagyok túlsúlyos, rendben volt a cukrom és soha nem volt magas vérnyomások, sőt, inkább mindig alacsonyabb volt.

Volt is nagy ijedelem, kaptam vérnyomáscsökkentő gyógyszert (Dopegyt) és napi 6-8x mértem a vérnyomásom, de nem kellett kórházba feküdnöm. Száműztem a sós ételeket, próbáltam nyugodt maradni és nagyon odafigyeltem magamra. Nézték a vizeletemet is rendszeresen, hogy nincs-e benne fehérje.

Ha elfogadsz egy tanácsot, ne ess abba a hibába, mint én. Ne olvasgass fórumokat, ahol egymást rémisztgetik az anyukák, mert nincs két egyforma terhesség. Ne próbáld meg kideríteni, mi lehet a bajod, arra valók az orvosok. Tarts távol magadtól mindenféle negatív embert és kérd meg a védőnőt, hogy legközelebb ne rémisztgessen, mert azóta is ezzel foglalkozol. Ezzel az erővel lehet trombózisod is, vagy hepatitis fertőzésed, minden benne van a pakliban, úgyhogy ne latolgassa már az esélyeket, hogy mik is történhetnek veled. A terhesség nem betegség, hanem egy állapot, Ilyenkor mindenki olyan okos és adja a tanácsokat, te meg csak feleslegesen stresszeled magatokat, a végén még attól lesz magas a vérnyomásod.

2013. máj. 21. 13:06
 6/12 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm a válaszokat
2013. máj. 21. 13:09
 7/12 anonim ***** válasza:
nekem dopegyt-et írt fel a doki, de csak szükség esetén kell szedni, azaz, ha a / utáni érték eléri a 90-et. egyszer elérte, ezért írta fel, de azóta egyszer se mértem 120/75-80-nál többet, így még ki se váltottam a gyógyszert. kórházi kezelésről, befekvésről szó se esett.
2013. máj. 21. 13:14
 8/12 anonim ***** válasza:
Én is túlsúlyos voltam és engem is folyamatosan riogatott a védőnő. Azt gondoljàk, hogy ha duci vagy, biztos magas a vérnyomásod, a cukrodról nem is beszélve. Nekem mindkettő rendben volt a terhesség alatt is.
2013. máj. 21. 13:35
 9/12 anonim ***** válasza:
Bocs, hogy a kérdésre is válaszoljak, a vérnyomást gondolom beállítják gyógyszerrel, ha magas a cukor, akkor diétázni kell végig. A barátnőmnek a cukra volt magas és mivel diétàznia kellett, egy kilót sem hízott.
2013. máj. 21. 13:39
 10/12 anonim ***** válasza:

Ha gyógyszerrel 150/90 alatt tudják tartani, akkor nem fognak befektetni.

35 hetesen lett magas a vérnyomásom, amit nem vitt le a Dopegyt. 2 hétre befektettek, mert kiderült, hogy toxémiás vagyok. Beállították a gyógyszert, 10 szem Dopegyt és 4 szem Cordaflex naponta és 2 naponta kellett ctg-re és uh-ra járnom. Ha 150/90 felé ment volna a vérnyomásom, egyből menni kellett a kórházba. 40+1 hetesen született egészségesen a kislányom.

Nem értem, miért riogat a védőnő. Nekem egyáltalán nem volt túlsúlyom, mégis így jártam. Egyél minél több zöldséget, gyümölcsöt, igyál sok vizet és ne aggódj.

2013. máj. 21. 13:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!