Mit csinálnak a magas vérnyomásos kismamával?
Én úgy tudom hogy a magas vérnyomásos kismamikat, korházi kezelés alá helyezik, bentfekvéssel. De ez mindenhol máshogy van.
38hkm
Ha egy kismamának magas vérnyomást mérnek, akkor elküldik belgyógyászati kivizsgálásra. Ha ott megállapítják a magas vérnyomás betegséget, akkor kap vérnyomáscsökkentőt és beállítják az adagot. A kivizsgáláshoz lehet hogy pár napra befektetik a kismamát, de ez sem feltétlenül így van.
Ha nem jó a gyógyszerbeállítás, emelik az adagot.
Ilyenkor a legjobb beszerezni otthonra egy vérnyomásmérőt és mérni rendszeresen, így ha gond van, tud ellene tenni az ember.
Plusz oda kell figyelni, nehogy toxémia lépjen fel. Mivel a magas vérnyomás egyik tünete lehet a toxémia, de ha nincs fehérje a vizeletben, akkor nincs erről szó.
Ha magas a vércukorszint, akkor meg diétát kell tartani és a szinten is folyamatosan ellenőrizni.
Szia, az első és a legfontosabb: előre feleslegesen ne aggódj. Nagyon haragszom az ilyen védőnőkre, mi alapján ijesztget? Én 1-es típusú (inzulinos) cukros vagyok és a terhességem utolsó 2 hónapjában ment fel a vérnyomásom. Nem vagyok túlsúlyos, rendben volt a cukrom és soha nem volt magas vérnyomások, sőt, inkább mindig alacsonyabb volt.
Volt is nagy ijedelem, kaptam vérnyomáscsökkentő gyógyszert (Dopegyt) és napi 6-8x mértem a vérnyomásom, de nem kellett kórházba feküdnöm. Száműztem a sós ételeket, próbáltam nyugodt maradni és nagyon odafigyeltem magamra. Nézték a vizeletemet is rendszeresen, hogy nincs-e benne fehérje.
Ha elfogadsz egy tanácsot, ne ess abba a hibába, mint én. Ne olvasgass fórumokat, ahol egymást rémisztgetik az anyukák, mert nincs két egyforma terhesség. Ne próbáld meg kideríteni, mi lehet a bajod, arra valók az orvosok. Tarts távol magadtól mindenféle negatív embert és kérd meg a védőnőt, hogy legközelebb ne rémisztgessen, mert azóta is ezzel foglalkozol. Ezzel az erővel lehet trombózisod is, vagy hepatitis fertőzésed, minden benne van a pakliban, úgyhogy ne latolgassa már az esélyeket, hogy mik is történhetnek veled. A terhesség nem betegség, hanem egy állapot, Ilyenkor mindenki olyan okos és adja a tanácsokat, te meg csak feleslegesen stresszeled magatokat, a végén még attól lesz magas a vérnyomásod.
Ha gyógyszerrel 150/90 alatt tudják tartani, akkor nem fognak befektetni.
35 hetesen lett magas a vérnyomásom, amit nem vitt le a Dopegyt. 2 hétre befektettek, mert kiderült, hogy toxémiás vagyok. Beállították a gyógyszert, 10 szem Dopegyt és 4 szem Cordaflex naponta és 2 naponta kellett ctg-re és uh-ra járnom. Ha 150/90 felé ment volna a vérnyomásom, egyből menni kellett a kórházba. 40+1 hetesen született egészségesen a kislányom.
Nem értem, miért riogat a védőnő. Nekem egyáltalán nem volt túlsúlyom, mégis így jártam. Egyél minél több zöldséget, gyümölcsöt, igyál sok vizet és ne aggódj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!