Megtörtént-e már valakivel, hogy szülés előtt 3 héttel a baba megállt a fejlődésben, azaz a súlya nem gyarapodott, a csontjai nem nőttek tovább és az Uh mindent normálisnak mutatott?
Szia!
A terhesség vége felé egész kicsi a hely a babának, ezért nem valószínű, hogy lehetne figyelni a hatalmas fejlődési ugrásokat. Feje beékelődik, még jobban összehúzza magát, max. zsírréteget szed még magára. A tömeget amúgy is saccolják,tehát egyáltalán nem bizos, hogy nem hízott egy kicsit . A babák mozgása meg általában lelassul ilyenkor, főleg a fent említett okok miatt.Szóval ez egy nagy hadova!
Szia
először is: NE rémüldözz!!!
Biztosan minden rendben van a babáddal - de azért leírom a mi esetünket is, végül is jó a vége, de én is halálra aggódtam magam eleinte.
A 34+5. heti Uh-n mindent teljesen rendben találtak, babát kb 3300 grammra becsülték és 50 centire, a lepényt I fokban érettre, áramlás okés.
Pont a betöltött 37. héten született meg:
2370 gramm és 49 cm.
"hirtelen " elöregedett a lepény, egy nagy meszes darab cucc volt az egész, talán napok/hetek? óta alig kapott tápanyagot. Ez ezért elég hihetetlen, valszeg a lepény érettségét nézték félre korábban.
Nagyon megijedtem, minden csontja kiállt, a bordáit/csigolyáit meg lehetett számolni, a szegycsontja szúrt, a lapockái kibökték a ruhát...
Viszont élénk volt és meglepően agilis (10/10 es Agparja volt): pl 3 naposan átfordította fejét hasonfekvésben és azóta is mindent picit hamarabb csinált, mint az átlag.
Az első 3 hónapban másfél óránként szopott, és be is hozta a súlybeli lemaradását teljesen.
Szal tudta ő, hogy jobb lesz idekint: annyit ehetett ami csak belefért :)
Most 1 éves: 9 kiló és 77 cm. Nagyon arányos, szép baba, inkább izmos, mint husis :D
ne aggódj, veletek is minden rendben lesz!
Könnyű szülést és boldog-boldog babázást kívánok :D
A babám 2780 grammal született, 56 cm-rel a feje kisebb egy picivel, de nagyon csinos kis egészséges pici babám van.
Köszi a válaszokat!
Ma olvastam először ezt a kérdést, és láttam, hogy tegnap írtál!
Örülök, hogy minden rendben, és nagyon gratulálok! Minden jót Nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!