Akinek pozitív lett a 16. ik heti Down kór tesztje azok
mit csináltak?
Nekem egy ismerősöm járt így. 3. baba lett volna. Ő elment magzatvízvételre, ami csak megerősítette sajnos a pozitív eredményt. Előtte nála is mindent rendben találtak. Ő nem tudta volna a homokba dugni a fejét, mindenképp tudni akarta, hogy mi a helyzet a kicsivel. Nem vállalták be a babát, a 20. héten megszakították a terhességét. Azóta is elsírja magát, ha már csak a Down-kór szóba kerül :-(
2013. máj. 18. 15:42
Az Afp lett rossz? Az elavult és adhat téves eredményt. Menjen el genetikai uh-ra.
2013. máj. 18. 15:57
Szia!
Nekem is rossz lett az eredményem. Nyakiredő 3,1mm éppen a határ fölött.Én amnió vizsgálaton voltam a Bajcsyba.Nagyon féltem tőle,de elmentem,mert egy beteg gyerek rosszabb egy életen át,mint egy kellemetlen vizsgálat.Szóval szerintem beszéljétek rá,és ha jó az eredmény akkor teljesen megnyugodhatok.
2013. máj. 18. 16:13
Én is voltam amnion, nyugtassátok meg, hogy rosszabbul hangzik, mint amilyen valójában. Csak az akkor tudtok biztosat, ha elmegy.
2013. máj. 18. 16:18
Az AFP lett rossz? Az nekem is rossz lett a második terhességemnél, de a kombinál teszt (12. héten). Elmentünk genetikai tanácsadásra, ahol az orvos közölte, hogy "az AFP egy nagy sz@r". Meg azt is mondta, hogy megcsinálja a magzatvízvételt, ha én akarom, de az a miatti vetélés kockázata nagyobb, mintha annak, hogy tényleg Down kóros a baba.
Nekem több ismerősöm is van, akinek az AFP-je rossz lett, mindegyiknél egészséges baba született. Ez egy elavult teszt, csak a paráztatásra alkalmas.
Remélem a nővérednél is rendbe lesz minden!
2013. máj. 18. 17:16
A kombinált teszt nekem 1:70- hez mutatta ki a Down- kórt! Nem lett az!!!
2013. máj. 18. 19:45
7/12 A kérdező kommentje:
Az az igazság hogy ő kint van Amerikába és kérdeztem tőle hogy pontosan mi is lett neki pozitív azt mondja nem tudja mert ott nem kapnak el semmilyen papírt!Felhívták telefonon hogy pozitív lett a vértesztje és annak a valószínűsége hogy Down kóros a babája 1:30 hoz!Csütörtökön megy genetikai UH-ra megint mert volt 13+5 hetesen is és akkor minden rendben volt orr,fül nyakiredő!Pont az előbb beszéltem vele és azt mondta hogy a dr Nője azt mondta ne idegeskedjen!Jó kis doki lehet!!!Azt is mondta a nővérem hogy most 16 hetesen csinálták a 12hetes 2.ik felét!!!!Hát nálunk ez nem így van nem????Nálunk 16 hetesen AFP van ugye???De azért nem értem hogy miért nem világosítják fel hogy éppen akkor milyen vizsgálatok vannak!!!
Szerintem neki integrált tesztet csináltak. Vagy négyes tesztet. Ha adtak egy arányszámot, hogy 1:30-hoz, akkor az valóban pozitívnak számít, kb. 1:150-től lefelé. Érdemes lenne elmenni magzatvízvizsgálatra, legtöbb esetben kiderül hogy egészséges a baba! Beszéljétek rá, de meg is kellene nyugodnia picit, rosszabbul hangzik ez a vizsgálat mint amilyen valójában. Pár éve nálunk pl. kötelező is volt 35 év felett minden várandós nőnek. Csak amióta legtöbben később szülnek, túl drága lett az államnak az a sok magzatvízvizsgálat, és már nem kötelező.
2013. máj. 18. 22:27
9/12 A kérdező kommentje:
Én minden féleképp szeretném rábeszélni a magzatvízvételre,de ő meg azt mondja hogy van valamilyen teszt amit vérből csinálnak 300dollárba kerül és akkor inkább majd azt csináltassa meg!!!Nem tudom milyen vizsgálat lehet ez vérből,de én sokkal jobban örülnék magzatvízvételnek mert szerintem az pontosabb!!!Az hogy vérből is megmondják tutira erről még nem hallottam!!
Szia, utolsó hozzászóló vagyok. Lehet hogy erre a tesztre gondol. Nálunk jóval többe kerül még.
[link]
2013. máj. 19. 11:42
Kapcsolódó kérdések: