18 hetes kismama vagyok, és kb egy fél órája iszonyatos görcsöm van. Bevehetek egy nospat?
Figyelt kérdés
Nyugtassatok meg légyszí,hogy nem feltétlenül jelent gondot!A férjem éjszakás,egyedül vagyok a két gyerkőcömmel,így még dokihoz sem tudok menni,csak holnap.Vérzés,barnázás nincs,remélem nem is lesz2013. máj. 16. 20:54
1/16 anonim válasza:
Magnézium nem lenne elég? Akár többet is bevehetsz belőle.
2/16 anonim válasza:
Magnézium szerintem is hatásosabb és én úgy tudom nospat is bátran bevehetsz. De ha nem tudod eldönteni, hívd fel a körzeti kórházat vagy az ügyeletet és ők adnak tanácsot.
3/16 anonim válasza:
Görcsoldót nem vennék be a helyedben, mert egyrészt nem használ a babának, másrészt ha ez vetélés elöjele - ami nem kizárt -, akkor a gyógyszer csak elnyomja a tüneteket és késö lesz, mire orvoshoz kerülsz.
A helyedben, amennyiben erösek a görcsök, MOST mennék be az ügyeletre, a gyerekeket vagy a nagyszülökre, vagy szomszédokra biznám, vagy hazahivnám a férjemet. Ilyen idös terhességnél a hirtelem erös görcs a legtöbb esetben igenis komoly gondot jelent.
4/16 anonim válasza:
Ugyanezt tudom javasolni: magnézium, és hívd fel az ügyeletes kórházat. Biztos mondanak valamit, mást nem érted küldenek egy mentőt, vagy kimegy az ügyelet. Nem biztos, hogy baj van, csak jobb félni...
5/16 anonim válasza:
Hát igen ez tényleg nem vicc, hívd fel az ügyeletet, mond hogy jöjjenek ki. Addig is próbálj valakit szerezni aki szükség esetén vigyáz a gyerekekre.
6/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Sajnos nem tehetem meg,hogy a férjemet hazahívjam,mert kollégiumban dolgozik,egyedül van,nem hagyhatja ott a kolit :-( nagyik 50 kmre laknak,és mivel most költöztünk ide,így szomszédok is kilőve :-( muszáj átvészelnem az éjszakát!!!
2013. máj. 16. 21:08
7/16 anonim válasza:
Továbbra is azt mondom, hogy hívd ki az ügyeletet. Megnézik a szívhangot, jó esetben adnak gyógyszert és szépen távoznak. Ha viszont az éjszaka közepén elájulsz, dőlni kezd belőled a vér, ne add isten "megszülsz" akkor nem hogy a gyerekeidre nem fog senki vigyázni, de rajtad sem fog tudni senki segíteni. Még korán van az ügyeleten sem alszanak még, a forgalom sem indult be náluk, hívd ki őket egészen biztosan kijönnek.
8/16 anonim válasza:
Ha te nem tudsz menni, telefonálj a kórházba. Mond el mi a panaszod, és, hogy miért nem tudsz menni. Ők meg tudják mondani, szükséges-e a mentő, de jó lenne, ha látna orvos. Kérlek, legalább telefonálj nekik, aztán mihelyt lehet, írj, szorítok, hogy ne legyen gond.
9/16 anonim válasza:
Nagy adag magnézium, mehet a Nospa is és pihenés. De tényleg nem árthat egy telefon az ügyeletre (bár ha nem elég lelkiismeretesek, akkor lehet, hogy elhajtanak), mert nem kellene a baba életével játszani... Lehet, hogy semmi gond, csak a front meg a fáradtság, de ezt senki nem fogja tudni megmondani.
10/16 anonim válasza:
12. Héttől görcsöltem, végig napi 2x1 nospa, napi 2x1 500 mg magnézium.
Semmi baj nem lett a nospától!!!
3 doki is javasolta a nospát!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!