Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha megtartod önző vagy mert...

Ha megtartod önző vagy mert nem vagy elengedve anyagilag, fiatal vagy nem tudsz megadni mindent a gyereknek. Ha pedig elveteted akkor gyilkos. De akkor mi a helyes és mi nem az?

Figyelt kérdés
2013. máj. 15. 11:41
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Az a helyes, amit az adott helyzetben a leendő szülők annak tartanak. Ha megtartják nem kell foglalkozni mások véleményével, ha elvetetik akkor meg nem kell közhírré tenni és senki nem fogja őket legyilkosozni.
2013. máj. 15. 12:00
 12/15 anonim ***** válasza:
53%
A fogamzásgátlás lett volna a helyes megoldás!
2013. máj. 15. 12:02
 13/15 anonim ***** válasza:
AMI HELYES, AZ A FELELŐSSÉGTELJES SZERETKEZÉS.
2013. máj. 15. 17:37
 14/15 Hannkah ***** válasza:

Szerintem meg vannak alapelvek, melyek így is - úgy is érvényesek és nem az adott személy dönti el, hogy helyes-e vagy sem.

Pl. ha egy kismama elveteti a gyermekét, az gyilkosság, akárhogy is nézzük. A mai társadalom próbálja szépíteni az "abortusz", vagy "elvetetni" kifejezéssel, de ha a valóságot nézzük, ami ilyenkor történik, akkor úgy írhatnánk le, hogy az "orvosnak" engedélyt ad a kismama, hogy valamilyen úton-módon ÖLJE meg gyermekét, hogy ne kelljen róla gondoskodni az elkövetkezendő pár évben. Nos, ez semmiképpen SEM HELYES, akár van pénze felnevelni azt gyermeket akár nincs.

Szerintem egy nagy hülyeség, hogy az anya eldöntheti, hogy akarja e a már megfogant babát, vagy sem, mert ezt akkor kell eldönteni, amikor nemi életet kezd élni valaki. Köztudott, hogy SEMMILYEN védekezési módszer nem ad 100%-os biztonságot, ezért úgy vélem, aki úgy dönt mindezek tudatában, hogy nemi életet él, az azt is elfogadja, hogy bármikor teherbe eshet!!! Hogy akarom-e azt a babát, vagy nem, még azelőtt kell eldönteni, mielőtt megfogan!

Biztos vagyok benne, ha a kismamáknak saját kezükkel kéne végezniük az akkor még alig pár cm-es gyermekükkel, a legtöbben nem lennének képesek rá!

2013. máj. 16. 09:55
 15/15 A kérdező kommentje:
Én nem állok döntés előtt a kérdés nem róllam szól csak úgy álltalánosságban kérdeztem. Én magam nem mennék abortuszra csak akkor ha nem lenne más választásom. Pl életveszélybe lennék vagy beteg lenne a baba. De nem is ítélkezem más nők felett. Mindenkinek a saját lelével kell elszámolnia.
2013. máj. 16. 11:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!