Ma tudtam meg h terhes vok, de Adipex Retard ot szedtem 7 napig minden nap egyet, kb 4-5 hetes lehetek lehet vmi baja a picinek ha meszületik? Nagyon félek!
Honnan veszitek, hogy a 6. hétig nem jut el a babához???
Fogantatástól számítva 2 hétig van, hogy ha valami károsodás éri az embriót, akkor vagy teljesen regenerálja magát, vagy elhal. Ilyen esetben sokszor ki sem derül a terhesség. Miért ne jutnának el a gyógyszerek 6 hétig? Az első 12 hétben a legsérülékenyebb!
Ez a 6. hétig nem jut semmi a babához, meg elhal ha gond lenne, akkor hülyeség, hogy nem igaz!!!! Nekem is mindenki ezt mondta, mikor a 4. héten beteg lettem, aztán mégis olyan betegséggel született a babám, ami bizonyíthatóan ekkor alakult ki. Szóval akárki is mondja, ezt verjétek ki a fejetekbôl, mert ez csak hiú àbránd!
Kérdezô, szerintem erre biztos választ senki nem tud adni, de kérdezz meg egy jó genetikust, aztán mérlegelj, sajnos dönteni senki nem fog helyetted. Szurkolok, hogy minden rendben legyen!
A megtermékenyítést követően kb. egy hét a beágyazódás kezdete. Tudom, hogy nem embrió még, csak egyszerűbb volt így leírni.
A 6 hét akkor sem fedi a valóságot szerintem, hogy addig nem jut el semmi a babához. Pont azért az a legveszélyesebb időszak, mert még nagyon sérülékeny, és abban az időben fejlődik ki mindene. Ekkor lenne legnagyobb jelentősége a folsavnak is.
Hogy a kérdésre is válaszoljak: nem mindegy mikor szedted azt a gyógyszert. Ha a megtermékenyítéstől számított 2 héten belül, akkor szerintem nincs baj. 14 napig a "minden vagy semmi elv" érvényesül. Akkor még differenciálatlan sejtek vannak, és ha károsító behatás éri őket, akkor vagy 100%-osan regenerálódik, vagy elpusztul.
Később van probléma, amikor a sejtek már elkezdtek differenciálódni, mert akkor az a szervrendszer károsodik, ami éppen kialakulóban van. A 6 hét sehogy nem fedi a valóságot, mert súlyos deformitások tudnak kialakulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!