Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért tart mindenki hülyének...

Miért tart mindenki hülyének mert fel akarom nevelni a húgom gyerekét? Vagy ennyire gáz emberségesnek lenni a saját véreddel?

Figyelt kérdés
Húgom nagyon fiatal, és terhes lett. Úgy volt abortuszra megy,de meggondolta magát. Így úgy döntöttünk a párommal hogy válalljuk a babát. Legalább is addig amíg ő talpra nem áll, és be nem fejezi a sulit. Most meg mindenki hülyének néz, hogy minek foglalkozom más kölkével, meg mi lesz ha sajátot akarunk majd. Nem értem mi bajuk van az embereknek. (Szerencsére nem sokan tudják, csak néhány barát és a család) A szüleinken kívül senki se ért meg. Mintha az ő dolguk lenne. Nem értem miért ne lehetne pár év múlva saját gyerekem is. Hiszen másoknak is van több gyerekük. Vagy aki örökbe fogad az is ostoba?
2013. máj. 14. 11:54
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:

Egyetértek a többséggel. Szép, hogy segíteni akartok, de vagy vegyétek magatokhoz a babát örökre, vagy a nevelés helyett támogassátok őket anyagilag.

Ha Ti nevelitek, akkor a gyereketek lesz. Mindenki szíve meg fog szakadni, és főleg a gyereké, ha az anyja 4 év múlva gondol egyet, hogy ő most talpraállt, és innentől kéri vissza.

2013. máj. 14. 12:05
 12/36 anonim ***** válasza:

Szerintem ez egy nagyon szép gesztus tőletek, ha komolyan gondoljátok. A barátaid szerintem féltenek titeket, mert az esetetek azért nem olyan, mint egy örökbefogadás, sok buktatója lehet.

Először is azért győződj meg arról, hogy a párod is legalább annyira szívesen felneveli-e a húgod gyerekét, mint te. De ne csak úgy, hogy rámondja:igen, hanem tényleg nagyon alaposan gondoljátok át. Lehet, hogy ő tőled szeretne gyereket, nem pedig másét felnevelni elsőnek. Mert ha ez menet közben derül ki, könnyen egyedül maradhatsz a babával.

A másik: egy örökbefogadásnál ÖRÖKBE fogadnak, nem addig, amíg a vér szerinti szülő talpra nem áll. Most képzeld el, hogy nevelitek, szeretitek, erőtökön felül mindent megadtok neki, amit csak a saját babátoknak megadnátok, lehet hogy egy évig kőkeményen nem alszotok, átvészeltek vele minden nehéz időszakot, de főleg!!! szeretitek, mint a sajátotokat, és akkor egyszercsak megjelenik pár év múlva a húgod, hogy kéri a gyerekét. Egy ilyen helyzetet hogyan tudnátok feldolgozni? Lehet, hogy csúnyán mondva "családban marad", de azért az mégsem ugyanaz. Hogy egyszercsak elköltözik a mindennél jobban szeretett gyereketek, többé nincs közvetlen befolyásotok rá, nincs veletek minden nap stb. Ezekbe nagyon alaposan bele kell gondolnotok. Egy örökbefogadásnál ilyen nem történhet meg!

És még sok-sok már nagyon nehéz kérdés merül itt fel. Apuka pl. hogy áll a dologhoz? (mármint a vérszerinti)

2013. máj. 14. 12:05
 13/36 anonim ***** válasza:

4. vagyok, és köszönöm a lepontozást!

Tapasztalatból írtam, mert mi is kerültünk majdnem ugyanilyen helyzetbe!!! Mi is vállaltuk volna, hogy felneveljük az egyik rokon babáját, míg a csaj kijárja a sulit, a srác meg el nem kezd dolgozni! Mindezt úgy, hogy nekünk már van gyerekünk!!! Végül a csaj mégsem tartotta meg a babát.

2013. máj. 14. 12:08
 14/36 anonim ***** válasza:
27%

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..

Innen indult. Pár napja még el akarta tusolni a húgának az abortuszát, most meg ő a szent anya.

2013. máj. 14. 12:08
 15/36 A kérdező kommentje:
Természetesen a gyámságot vállaljuk, mivel a húgom még kiskorú és a szüleink nem tudják ezt megtenni. Az apa meg hát őt nem érdekli a gyerek. De attól még ő is fog vele foglalkozni és természetesen a kicsi tudni fogja az igazat. Nem fog hazugságban felnőni. S ha elég idős lesz ő dönti majd el hol akar élni. Mi vigyázzunk rá és meg kap mindent. De azt is tudni fogja ki az anyja.
2013. máj. 14. 12:23
 16/36 anonim ***** válasza:
79%
És miért nem költözik hozzátok a tesód? Így nevelhetitek közösen, de mégiscsak minden nap vele lenne az igazi anya!
2013. máj. 14. 12:24
 17/36 A kérdező kommentje:
15 éves, apuka hallani se akar erről a gyerekről. A párom is egyet ért azzal hogy vállaljuk be és segítsünk. De a húgom nem akar hozzánk költözni. Ő még ezt az évet ki járja, utána magán tanuló lesz. A baba nálunk lesz mi fogjuk nevelni mi leszünk a gyámjai. De a húgom is ki veheti és ki is fogja venni a nevelésből a részét, és a kicsi tudni fogja hogy ő az anyja. Természetesen tudom mit válallunk és tudom hogy nem lesz könnyű, de úgy érzem így helyes.
2013. máj. 14. 12:30
 18/36 A kérdező kommentje:
Szent én, oh az szép is lenne. :D. Nem kedvesem egyáltalán nem vagyok szent. De ha már így hozta az élet akkor segítek a húgomon. Elvégre azért vagyunk testvérek. Amíóta kiírtam azt a kérdést sok minden történt. Elhatároztam hogy segíteni fogok így vagy úgy. S úgy érzem ez nem elítélendő.
2013. máj. 14. 12:35
 19/36 anonim ***** válasza:
11%
És oda fog járni szoptatni hozzátok 3 óránként? :) Vagy szegény baba ne is kapjon anyatejet, csak mert a húgának nincs ínyére, hogy együtt lakjon a saját gyermekével?
2013. máj. 14. 12:44
 20/36 anonim ***** válasza:
kérdező ebből semmi jó nem fog elsülni..
2013. máj. 14. 12:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!