Miért tart mindenki hülyének mert fel akarom nevelni a húgom gyerekét? Vagy ennyire gáz emberségesnek lenni a saját véreddel?
Egyetértek a többséggel. Szép, hogy segíteni akartok, de vagy vegyétek magatokhoz a babát örökre, vagy a nevelés helyett támogassátok őket anyagilag.
Ha Ti nevelitek, akkor a gyereketek lesz. Mindenki szíve meg fog szakadni, és főleg a gyereké, ha az anyja 4 év múlva gondol egyet, hogy ő most talpraállt, és innentől kéri vissza.
Szerintem ez egy nagyon szép gesztus tőletek, ha komolyan gondoljátok. A barátaid szerintem féltenek titeket, mert az esetetek azért nem olyan, mint egy örökbefogadás, sok buktatója lehet.
Először is azért győződj meg arról, hogy a párod is legalább annyira szívesen felneveli-e a húgod gyerekét, mint te. De ne csak úgy, hogy rámondja:igen, hanem tényleg nagyon alaposan gondoljátok át. Lehet, hogy ő tőled szeretne gyereket, nem pedig másét felnevelni elsőnek. Mert ha ez menet közben derül ki, könnyen egyedül maradhatsz a babával.
A másik: egy örökbefogadásnál ÖRÖKBE fogadnak, nem addig, amíg a vér szerinti szülő talpra nem áll. Most képzeld el, hogy nevelitek, szeretitek, erőtökön felül mindent megadtok neki, amit csak a saját babátoknak megadnátok, lehet hogy egy évig kőkeményen nem alszotok, átvészeltek vele minden nehéz időszakot, de főleg!!! szeretitek, mint a sajátotokat, és akkor egyszercsak megjelenik pár év múlva a húgod, hogy kéri a gyerekét. Egy ilyen helyzetet hogyan tudnátok feldolgozni? Lehet, hogy csúnyán mondva "családban marad", de azért az mégsem ugyanaz. Hogy egyszercsak elköltözik a mindennél jobban szeretett gyereketek, többé nincs közvetlen befolyásotok rá, nincs veletek minden nap stb. Ezekbe nagyon alaposan bele kell gondolnotok. Egy örökbefogadásnál ilyen nem történhet meg!
És még sok-sok már nagyon nehéz kérdés merül itt fel. Apuka pl. hogy áll a dologhoz? (mármint a vérszerinti)
4. vagyok, és köszönöm a lepontozást!
Tapasztalatból írtam, mert mi is kerültünk majdnem ugyanilyen helyzetbe!!! Mi is vállaltuk volna, hogy felneveljük az egyik rokon babáját, míg a csaj kijárja a sulit, a srác meg el nem kezd dolgozni! Mindezt úgy, hogy nekünk már van gyerekünk!!! Végül a csaj mégsem tartotta meg a babát.
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..
Innen indult. Pár napja még el akarta tusolni a húgának az abortuszát, most meg ő a szent anya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!