Mennyi időbe fog telni, hogy elhigyjem, hogy babás lettem?
3. vagyok!
Kerülni kell a nyers húst (steakhúsokat pl.), nyers tojást és a különféle penészes, lágy sajtokat. Alapokban ezeket nem ajánlják az orvosok, a különféle baktériumok és fertőzések elkerülése végett. Persze, fontos, hogyha nagyon megkívánsz egy kocka kis Brie-t, vagy pár falat steaket, egyél nyugodtan, de fontos, hogy mértékkel.
(Ezen kívül persze kerülni kell azokat az élelmiszereket, amikre allergiás vagy (ez nagyon logikus, tudom :)), vagy amik nem megbízható forrásból származnak.)
Mit is ajánlott enni? Sok gyümölcsöt, zöldséget, ízlés és igény szerint, természetesen szépen megmosva. (Javasoltak a hüvelyesek, spenót, paprika, paradicsom, hagyma, fokhagyma, kígyóuborka, alma, narancs, eper, szőlő, amit csak szemed, szád megkíván.) Fogyassz sok tejet! Ha lehet állj át a fehér kenyérről a teljes kiőrlésűre, csak az egészségesebb életmód kedvéért, illetve a rostok jót tesznek az emésztésnek. A fogaid egészségének megőrzése érdekében (terhesség alatt nő a calcium igény) a sok tejtermék fogyasztása mellett lehetőleg mérsékeld az édességeket. Fontos, hogyha kívánod, arra éhezel, fogyassz nyugodtan, de ne mértéktelenül.
És ami nekem bejött: sokat segít, ha üdítők helyett átállsz az ásványvízre. Jobban oltja a szomjat és egészségesebb is.
ha még van kérdésed, kérdezz bátran! :)
26 hkm
sokadik lombik sikerült, 4 éve várunk a babára. Túl vagyok a 12. héten, tünetem alig volt, most már semmi, szóval néha tényleg meg kell kérdeznem, hogy valóban babát várunk? :)))
Mozgást még nem érzek, de első baba...
Szerintem egyértelmű,hogyha laktózérzékeny vagy akkor nem iszol tejet és egyből kivan húzva a listáról.
De én pl. nem vagyok laktózérzékeny,nekem leírta hogy sok tejet fogyasszak és ha allergiás vagyok valamire azt kerüljem.
Én voltam, a nem is tudom már én se hanyadik. :)
Én laktózos vagyok és laktózmentes tejet iszom. :) (Illetve laktózmentes joghurtot és túró rudit eszem. Áthidalható a probléma. :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!