Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Pozitív kombiteszt? Ki hogyan...

Pozitív kombiteszt? Ki hogyan élte meg?

Figyelt kérdés

Szerdán voltam megcsináltatni, az UH-n minden rendben volt, teljesen vidáman telt a vizsgálat aztán a doki elővette a biokémiát, még nem volt belőle kockázat számolva, de mondta, hogy a PAPP-A nem tetszik neki. Este bevisz minden adatot és felhív mennyi lett a kockázat.

Mikor hívott majd leestem a székről: a kockázat 1 : 28-hoz Down-ra!!! Hiába jó az UH a labor nagyon sz@r. Hétfőn megyek chorionra, totál szétcsúsztam.

Ráadásul már az is látszott, hogy kisfiú, úgy érzem meghasad a szívem:(

2013. máj. 11. 10:38
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Még ne aggódj, hiszen ez a vizsgálat nem azt mondja, hogy a hasadban levő pici beteg. Ez azt mutatja, hogy 28 babából egy lenne beteg. Viszont nem biztos, hogy azaz egy van a szíved alatt. Szóval nyugi.
2013. máj. 11. 10:44
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Ne idegeskedj,tudom könnyű ezt mondani,nem egy ismerősömnek lett rossz a kombinált tesztje és mindegyiknél kiderült,h teljesen egészséges kisbabát hord a szíve alatt.Kitartás ,minden rendben lesz.
2013. máj. 11. 10:57
 3/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm aranyosak vagytok!

A doki is azt mondta, hogy az UH a fő mérvadó és az nekem tökéletes. Reménykedek a legjobbakban!

Majd megírom mi volt!

2013. máj. 11. 12:00
 4/19 anonim ***** válasza:
Szorítok! :)
2013. máj. 11. 12:09
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

Engem a jó UH eredmények után lebeszélt a doki a vérvételről, mert véreztem is 2, 5 hete, és azt mondta, hogy egy ilyen vérzés pl., meg sok más faktor, tévesen magas rizikót eredményezhet. Azt mondta, az UH tökéletes, és nem kell ilyenekkel idegesíteni saját magamat. Egy vérkép napról napra változhat, rengeteg mindentől függ, nekem ezért is tanácsolta ő, egy nagyon tapasztalt doktornő, hogy hagyjuk.

Én megnyugodnék előszőr is, mivel az UH-n azt írtad, minden OK volt. A nem egészséges babák már ilyenkor is le vannak maradva a fejlődésben. A PAPP-A egyébként, minél később mész a 10. héthez viszonyítva, annál kevésbé rendelkezik kifejező értékkel. Én pl. a 14. héten voltam.

Ne idegesítsd magad, biztos vagyok benne, hogy csak vaklárma az egész. Ráadásul a dokim mondta, ha megvan a nyakiredő tartomány belüli értéke és az orrcsont+kornak megfelelő méretek és életfunkciók, a baba 90%-ban egészséges. Normál nyakiredő+orrcsont 75%-os eséllyel jelent egészséges babát, ha vérvizsgálatot csináltatsz az kb +15%. Arányaiban a 75 nagyobb mint a 15, nem?

Úgyhogy nyugi, minden ok a picivel, biztos vagyok benne :)

2013. máj. 11. 12:50
 6/19 anonim ***** válasza:
2. válaszoló vagyok én is szorítok neked,mindenképpen írd meg,h mi lett az eredmény
2013. máj. 11. 13:15
 7/19 A kérdező kommentje:

Kedves 5-s nagyon jó, hogy leírtad ezt a vérzés dolgot, mert nekem is volt,de annyira minimális, hogy azon gondolkodtam, egyáltalán beírjam-e. végülis beírtam, a mennyiségére nem kérdezett rá.

szóval tuti ez is megnyomta akkor.

2013. máj. 11. 15:37
 8/19 anonim ***** válasza:
Ismerősömnek (fiatal) 1:5 jött ki downra és egészséges babája lett.
2013. máj. 11. 16:34
 9/19 A kérdező kommentje:

Nagyon kedves tőletek!

Ha tudnátok, milyen jól esik ez a sok bátorítás.

2013. máj. 11. 17:33
 10/19 anonim ***** válasza:
Azért én ajánlom figyelmedbe a prenatestet, ha nem akarod magad szúratni. 295.000 Ft, de ugyanolyan hatékony, mint a szúrás. Tavaly óta már Magyaroroszágon is elérhető. Vetélési kockázat nélkül megtudhatod, hogy egészséges-e a babád.
2013. máj. 11. 18:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!