Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogyan hat a babára és a...

Hogyan hat a babára és a szülésre, ha fogmazásgátló szedése alatt estem teherbe?

Figyelt kérdés

Több, mint fél éve szedek fogamzásgátlót, de mivel migrént okozott, ezért egy másik, alacsonyabb hormontartalmú gyógyszert írattam múlt hónapra. Múlt héten kellett volna megjönnie a menstruácimnak, de kimaradt. Vasárnap lett egy negatív tesztem, tegnap pedig orvosnál voltam, aki az ultrahang alapján 10 miliméteres felritkulást állapított meg, ami ha jól tudom azt jelenti, hogy úton van a kisbaba.

Igazából az a lenne a kérdésem, és félelmem, hogy a fogamzásgátló szedése hogyan hathat a terhességre, és a kisbaba születésére?

Olyat is hallottam, hogy ha gyógyszer mellett esek teherbe, akkor el kell vetetnem a gyereket, mert rendellenességek alakulhatnak ki nála.

Igaz ez?

2013. máj. 10. 20:33
 1/5 anonim ***** válasza:

Ne aggódj! ezek már alacsony hormontartalmúak. A doki mit mondott? Hisz neki tudnia kellett,h tabi mellett estél teherbe.

Nem lesz semmi baj.

2013. máj. 10. 20:45
 2/5 anonim ***** válasza:
Anyukám ugyanígy lett velem terhes 28 éve, gyógyszerváltás után. Ő az első 3 hónapban szedte, mert a doki csak akkor igazolta a terhességet. Jelentem semmi bajom és 6 hónapja már én is egészséges kisfiúnak adtam életet :)
2013. máj. 10. 21:23
 3/5 anonim ***** válasza:
két egészséges fiam van az első fogamzásgátló mellett fogant ráadásul úgy, hogy épp az volt a célom, hogy nyaralás miatt eltoljam a vérzést, így nem hagytam szünetet tehát mire kiderült, hogy 8 hetes vagyok már, még egy havi adagot beszedtem. a kicsi fiam bedig 10 nappal az utolsó bogyó után már meg is fogant :)
2013. máj. 10. 21:31
 4/5 anonim ***** válasza:
Én össze-vissza pecsételés miatt kaptam másik tabit,a 3. hónapban terhes lettem. Megtartottuk,igaz aggódtam sokat,hogy nehogy. Fokozottan figyelt ránk a doki és volt egy-két extra vérvétel,de ennyi. Probléma mentes terhességem volt,6 óra vajúdás után megérkezett a makk egészséges kisfiam :) kívánok minden jót!
2013. máj. 10. 22:05
 5/5 anonim ***** válasza:
Nem okoz magzatkárosodást.
2013. máj. 10. 22:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!