Napi hany pelus kell egy ujszülöttnek? Azt hallottam gyakran kell cserelni nagyon nehogy kipirosodjon a popsija, az mennyi?
Ezek a pelenkák már nem olyanok mint a régiek, meg sem érzik, hogy pelepisiltek. Igaz mi Liberot használtunk/használunk, de még egyszer sem pirosodott ki tőle a popsija, és én nem cseréltem minden étkezés előtt. Ajánlatos inkább utána, és szerintem ráérsz 3-4 óránként.
Egyébként a kórházban az első kakiig, nem is teheted tisztába, addig a csecsemősnővérek teszik tisztába és ez csak fürdéskor lesz, mert látniuk kell, hogy milyet kakil a baba. És amíg nincs kaki, addig haza sem adják őt a kórházból.
A pelenkás gyerekeket tök mindegy, hogy hány hónapos, 3 ÓRÁNKÉNT KELL tisztába rakni!
Plusz, ha kaki van.
És mindegy, hogy Pampers vagy noname a pelus, lehet, hogy 4 órát kibír, de akkor sem lehet 4 óráig pisiben hagyni a gyereket!
6-7 db/nap.
2 gyermekes anyuka
Ahányszor tele van.
Általában evésekkor szoktam cserélni, most 4 hós a lányom, napi 6-7 pelus megy el.
Éjjel csak kaki esetén teszem tisztába, nem keltem fel. Este 9-től reggel 6-ig köszöni jól van.
De ez függ a baba bőrének érzékenységétől.
Az első hetekben napi nyolc peluscsere volt nálunk, annyi, ahány evés.
A mi babánk olyan volt, hogy ha evett, akkor a bent lévő dolgok ki is jöttek, minden evés közben kakilt. Én eddig azt hittem, hogy ez tök normális az újszülötteknél, legalábbis a mi dokink azt mondta, hogy ez így szokott lenni,mert még kicsi a gyomruk, a bélrendszerük és a tej amúgy is hamar átmegy. Pár hét után lecsökkent napi 5-re, már tíz hónapos és jelenleg is napi öt peluscsere van (éjszaka egy sem, mert négy hetes korától átalussza az éjszakát).Egyébként még most is kétszer kakil.
Kb. annyi kell majd de inkább több mondjuk 8db. Én evés utánra hagynám a cserét mert nekem mindig szopi közben kakált.
Most 8 hónapos és napi 5 pelust használunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!