20 hetes kismama vagyok, és a köv. Vizsgálat a vércukor lesz a 24. héten, kaptam laborba beutalót. Nekem a dokim azt mondta előtte egyek egy zsemlét, és tejet, nektek is lehetett?
Nekem a terheléses cukor mérés 2 napot igényelt.
1.nap: éhgyomorra 1x vettek vért. Aznap megkaptam az eredményt, amit másnap vinnem kellett a következő vérvételre.
2.nap: Éhgyomorra kellett érkeznem az előző napi lelettel. Levettek egy adag vért, utána jött a tea (esetedben zsömi+tej), ezt közvetlenül az első vérszívás után meg kellett innom egy szuszra, utána 2 órát kellett üldögélnem (addig nem szabad mászkálni!) utána jött a 2. vérvétel. Lényegében ennyi.
Nekem is csak tejes zsemlés vizsgálatot csináltak, éhgyomri nem is volt. Ha ez rossz lett volna akkor kellett volna a cukros löttyös 3 pontos vérvétel, de elsőre a dokim mindenkinek csak ilyet csináltat.
Vérvétel előtt 1 órával egyél meg 1 zsemlét és 2 dl tejet, és figyelj, hogy tényleg 1 órával később vegyék le a vért, se előbb se később.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!