Mit javasoltok?

Figyelt kérdés
Pénteken a terhességem elhalása miatt műszeres beavatkozással megműtöttek. Már nem vérzek, jól érzem magamat (testileg), a lelki dolgokról inkább nem beszélek... A doki alig mondott valamit, h. mi a további teendő ilyenkor. Tényleg 6 hét házasélet szüneteltetés szükséges ilyenkor. Szerintetek tampon helyett térjek át a betétre egy jó ideig? Mikor érdemes újra próbálkoznunk? Minden hasznos véleményt, tanácsot megköszönnék!
2013. máj. 6. 17:25
 1/3 anonim ***** válasza:

Ilyenkor - ugyanúgy, mint szülés vagy müvi abortusz után 6 hét szünetet célszerü tartani, mert addig nagy a fertözésveszély, ami a legrosszabb esetben meddöséget is okozhat.

Amig vérzel, mindenképpen betétet használj, éppen a fertözésveszély miatt, mert ez nem olyan, mint a menstruáció.

Ha letelt a 6 hét, és az orvos a viszgálatnál mindent rendben talál, akkor lehet próbálkozni, legalább is testileg nincs akadálya. Lelkileg viszont nem biztos, hogy készen leszel egy esetleges újabb terhességre, de ezt nektek kell tudni.

Sajnálom, hogy ilyen történt, de azért ne legyél nagyon elkeseredve, nem a te "hibád", elég sok terhesség végzödik igy. A jövöre nézve meg minden jót kivánok.

2013. máj. 6. 17:37
 2/3 anonim ***** válasza:

Igen, azt mondják 6 hétig semmi szex, habár ezt mi 4-re csökkentettük, mert nagyon megkívántam a páromat, de a 6 hét a tuti. Figyelj nagyon a higiéniára, egy ideig ne fürödj kádban, ne menj uszodába (asszem ez is 6 hét ??). az első menzesznél inkább használj betétet - én nem emlékszem, de lehet, hogy tampont használtam.. de inkább ne nagyon nyúlkálj ott, egy alkalmat kibírsz így is. Babával 3 hónap után érdemes újra próbálkozni, a szervezetednek és a lelkednek is kell ennyi idő. Nálam egy év egy hónap telt el azóta, hogy az első babámmal elvetéltem, és még mindig elszomorodom néha miatta, pedig 30 hetes kismama vagyok már a második babával. Most mindenképpen szükséged lesz rá, hogy valakinek beszélj az érzéseidről, aki feltételezem, a párod, de lehet akár az édesanyád, a barátnőd, vagy egy pszichológus is. Mindenképpen hagyj időt magadnak, magatoknak, hogy legalább részben túl tudj ill. tudjatok lépni a dolgon. Nekem elhiheted, az új boldogság önmagában nem fogja kitörölni a régi sebeket, először legyetek túl a traumán a pároddal, és csak utána vágjatok bele a következő babaprogramba.

Remélem legalább egy kicsit segítettem.

2013. máj. 6. 17:53
 3/3 anonim ***** válasza:

A dokim annó azt mondta, hogy tampont tilos használni. Én megvártam a vérzés utáni első menzeszt. Még akkor se használtam tampont.

A 6 hét házasélet tilalmat betartottuk.

3 hónapot kihagytunk a próbálkozással, és végül 8 hónappal a műtétre újra állapotos lettem.

21 hkm

2013. máj. 6. 20:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!