Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miből mennyi kell egy újszülöt...

Miből mennyi kell egy újszülött babának?

Figyelt kérdés
Kaptunk is, vettünk is rugdalózókat, bodykat (hosszú meg rövid ujjút is), újszülött nacikat, sapkákat, plédet stb.. De fogalmunk sincs, miből mennyi kell egyből a születés után, azaz 56os méretből. Gyakorlott kismamik, tudnátok segíteni?? Miből hány darabra lesz szükségünk??
2013. máj. 4. 18:08
 1/9 A kérdező kommentje:
Az lemaradt, hogy szeptember közepére várjuk a babát :)
2013. máj. 4. 18:10
 2/9 anonim ***** válasza:
Nem lehet megmondani, ha kóraszülött lesz ( Isten mencs ) akkor 44-es mérettel kezdtek és az 56 os elég sokáig jó lesz ha normál baba lesz akkor 1 hónapos koráig (kb) tudja hordani ha nagy baba lesz lehet nem is lesz rá jó az 56-os :) Egy jó 5-10 db szerintem minimum kell. De nagyon sok nem mert nem koszolja magát meg stb.
2013. máj. 4. 18:26
 3/9 anonim ***** válasza:
Szia! Az 56-ból és 62-ből is legyen 3-4 db, mert nem lehet tudni, hogy mekkora lesz a babád. De legyen azért 50-es is, ha nem lesz 50 cm a baba, akkor hatalmas lesz rá az 56-os ruci, kislányom 52 cm-rel született, de így is lógott szegénykémen a 56-os! Azt hittük jó lesz, de nem. Több legyen a hosszú ujjú body, mint a rövid, mert szeptember születik a babád.
2013. máj. 4. 19:01
 4/9 anonim ***** válasza:

Nekem mindenki azt mondta elég 5-6 garnitúra ruha, vagyis 5 body 5 rugi, 5 nadrág 5 hosszú ujjú!

Hát ez 2 napra volt elég, harmad nap nem volt mit a gyerekre adni!!!

Igaz hog nem homokozik, nem lesz koszos, de kifolyik a kaki, nyakig sz@ros lett napi 3x, meg minden szopi utàn bukott, átázott a ruhája, savanyú tejszagú lett, lehetett napi 5-6x átöltöztetni!!!

A Tescos 0-3 hó méretű ruhákat 3 hónapig tudta használni, pedig 4 kg, 58 centivel született, vagyis az 56-os méret jó volt 3 hónapos koráig!!!

Az első hónapban lógott rajta!!!

A kínai ruhák kicsi méretek, a Tescos meg az angol ruhák nagyok, azok kor szerint vannak méretezve, s addig jók is szoktak lenni!!!

Most a második babát várom, de 15 body, 15 rugi, 10 nadrág, 10 felső, 3 kardigán amit vettem neki, s így is heti 2x kell máj mosnom rá.

Ha 10 garnitúra ruhája van, minden este moshatod!!!

2013. máj. 4. 19:38
 5/9 anonim ***** válasza:
body, rugi 10-10. póló, nadrág elég pár darab. esetleg zokni, sapka max 2 db. 56 os és 62es méretből is legyen. kardigán 1-2 db.
2013. máj. 4. 20:47
 6/9 anonim ***** válasza:
Én angol ruhákat vettem. Az újszülött méretből volt 5 body-5 rugi, 3 hét alatt nőtte ki őket.Volt ami csak 1szer volt rajta. 0-3 hónapos több volt, abból már hosszú ujjú body volt 4, rövid 5, rugi vagy 8. Meg volt 2 nadrág meg pár pulcsi is, de 3 hónapos koráig nem nagyon adtam rájuk ezeket, mert nem voltak annyira kényelmesek neki szerintem. Most 5 hónapos és már a 6-9 hónapos ruhákat hordja. 3600g és 50 cm volt amikor született.
2013. máj. 4. 21:30
 7/9 anonim ***** válasza:
4-essel egyetértek, számolj az elején minimum napi 2-3 öltözéssel,nincs az a pelenka ami hermetikusan zár...És tényleg lesz elég dolgod,ne kelljen még naponta mosni-teregetni is. Én kaptam ismerősöktől is ruhákat, nagyon örültem neki,ezeket úgysem tudják elhordani a babák,pár hét alatt kinövik.
2013. máj. 4. 21:31
 8/9 anonim ***** válasza:

Nos, 56-osból nem nagyon kell beruházni. Vannak babák, akik egyszerűen túlnövik ezt a méretet még pociban, vagy egy-két hét alatt idekinn. Ezekből tényleg egy olyan átlag 4-5 darabot érdemes beszerezni.

Azaz nagyjából így:

4-5 rövid ujjú body

4-5 kis póló (olyasmi, amit hűvösebb időben body alá is tudsz adni, de simán is viselhető)

3-4 hosszú ujjú body

3-4 hosszú ujjú felső

(Ha kislány, akkor 2-3 kis ruhát is beszerezhetsz, célszerű olyat, amit tudsz variálni pólókkal, hosszú ujjú bodykkal)

3-4 kis harisnya (Ha lány, a szoknyákhoz jól jön, ha a fiú, akkor elég 1-2 hideg napokra)

2-3 nadrág (ha fiú, akkor ugye jobb 4-5 darabot beszerezni, mert a lányoknak szoknyával és harisnyával kiváltható a dolog)

2-3 db újszülött, cérnasapka

1-1 vékonyabb és vastagabb takaró (ezekből majd kialakul, melyikből kell több, időjárás függő)

2 db vastagabb, őszi pulóver

1-2 db vastagabb, őszi sapi

Ezt persze befolyásolja, hogy mekkora lesz a babátok. Ha kisebb mérettel születik, akkor ugye mindenből több kell, mert tovább hordja. ha éppen határeset lesz, lehet, hogy még sok is lesz.

2013. máj. 4. 22:37
 9/9 anonim ***** válasza:

Én 4-5 darabot készítettem be a bodykból és a rugdalózókból is. Az első babámnak 10 db-ot készítettem mindenből, volt sok olyan, ami csak 1x volt rajta. Ezen kívül vettem 2 pamut sapit, pici kesztyűket (ne karmolja össze magát a baba), és 3 pár zoknit. Textil pelenkából is készítettem be pár darabot, nekem nagyon hasznos volt fej alá, büfiztetésnél, etetésnél. Nagyon jó nedvszívó, és ritkán lett piszkos a ruhácska.

4-5 darabot elég bekészíteni (ebben benne lehet 2 db szép állapotban lévő kapott darab), aztán majd tapasztalatból rájössz, hogy mire van még szükséged, amit az apuka vagy a nagyi is be tud szerezni utólag ;)

Nem igazán divat már, de nagyon tudom ajánlani, hogy szerezz be 2 pólyát, vagy bugyolát. Nagyon egészséges a baba gerincének, ha első hetekben abban van mozgatva, hordozva.

2013. máj. 5. 06:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!