Miből mennyi kell egy újszülött babának?
Nekem mindenki azt mondta elég 5-6 garnitúra ruha, vagyis 5 body 5 rugi, 5 nadrág 5 hosszú ujjú!
Hát ez 2 napra volt elég, harmad nap nem volt mit a gyerekre adni!!!
Igaz hog nem homokozik, nem lesz koszos, de kifolyik a kaki, nyakig sz@ros lett napi 3x, meg minden szopi utàn bukott, átázott a ruhája, savanyú tejszagú lett, lehetett napi 5-6x átöltöztetni!!!
A Tescos 0-3 hó méretű ruhákat 3 hónapig tudta használni, pedig 4 kg, 58 centivel született, vagyis az 56-os méret jó volt 3 hónapos koráig!!!
Az első hónapban lógott rajta!!!
A kínai ruhák kicsi méretek, a Tescos meg az angol ruhák nagyok, azok kor szerint vannak méretezve, s addig jók is szoktak lenni!!!
Most a második babát várom, de 15 body, 15 rugi, 10 nadrág, 10 felső, 3 kardigán amit vettem neki, s így is heti 2x kell máj mosnom rá.
Ha 10 garnitúra ruhája van, minden este moshatod!!!
Nos, 56-osból nem nagyon kell beruházni. Vannak babák, akik egyszerűen túlnövik ezt a méretet még pociban, vagy egy-két hét alatt idekinn. Ezekből tényleg egy olyan átlag 4-5 darabot érdemes beszerezni.
Azaz nagyjából így:
4-5 rövid ujjú body
4-5 kis póló (olyasmi, amit hűvösebb időben body alá is tudsz adni, de simán is viselhető)
3-4 hosszú ujjú body
3-4 hosszú ujjú felső
(Ha kislány, akkor 2-3 kis ruhát is beszerezhetsz, célszerű olyat, amit tudsz variálni pólókkal, hosszú ujjú bodykkal)
3-4 kis harisnya (Ha lány, a szoknyákhoz jól jön, ha a fiú, akkor elég 1-2 hideg napokra)
2-3 nadrág (ha fiú, akkor ugye jobb 4-5 darabot beszerezni, mert a lányoknak szoknyával és harisnyával kiváltható a dolog)
2-3 db újszülött, cérnasapka
1-1 vékonyabb és vastagabb takaró (ezekből majd kialakul, melyikből kell több, időjárás függő)
2 db vastagabb, őszi pulóver
1-2 db vastagabb, őszi sapi
Ezt persze befolyásolja, hogy mekkora lesz a babátok. Ha kisebb mérettel születik, akkor ugye mindenből több kell, mert tovább hordja. ha éppen határeset lesz, lehet, hogy még sok is lesz.
Én 4-5 darabot készítettem be a bodykból és a rugdalózókból is. Az első babámnak 10 db-ot készítettem mindenből, volt sok olyan, ami csak 1x volt rajta. Ezen kívül vettem 2 pamut sapit, pici kesztyűket (ne karmolja össze magát a baba), és 3 pár zoknit. Textil pelenkából is készítettem be pár darabot, nekem nagyon hasznos volt fej alá, büfiztetésnél, etetésnél. Nagyon jó nedvszívó, és ritkán lett piszkos a ruhácska.
4-5 darabot elég bekészíteni (ebben benne lehet 2 db szép állapotban lévő kapott darab), aztán majd tapasztalatból rájössz, hogy mire van még szükséged, amit az apuka vagy a nagyi is be tud szerezni utólag ;)
Nem igazán divat már, de nagyon tudom ajánlani, hogy szerezz be 2 pólyát, vagy bugyolát. Nagyon egészséges a baba gerincének, ha első hetekben abban van mozgatva, hordozva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!