Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mélyen tapadt lepény ha...

Mélyen tapadt lepény ha szülésig nem húzódik feljebb, annak mi a hátránya?

Figyelt kérdés

Lehetséges igy is hüvelyi szülés?? Mindenki csak mondogatta, hogy majdcsak feljebb megy, de egyáltalán nem mozdul. Mivel járhat ha tényleg így marad?? Hátsó falon, mélyen tapadt.

20hkm

2013. máj. 3. 15:05
 1/4 anonim ***** válasza:

Ugyanebben a cipőben járok, és jobban utána érdeklődtem a dolognak a védőnőnél.

Nos, a mélyen tapadt lepény önmagában nem gond. Még messze a szülés, a méh most fog igazán nőni, a lepény helyzete pedig változni. Remélhetőleg feljebb indul el, és az esetek java részében így is történik, de ezt a 30. heti kötelező uh-n úgy is külön nézik, mert az már kicsit jobban előrevetíti a szülésnél várható helyzetet. Ha mélyen marad, az nem baj, mert a lepény elhelyezkedésének is külön fokozatai vannak. A probléma akkor lehet, hogyha lejjebb kerül. Ez azt jelenti, hogy a méhszájat elzárja a méhlepény, így a baba nem tud kibújni, császározni kell. Ha ránő a méhszájra, vérzés is fel szokott lépni, mivel a méhszájon nem tud kellőképpen megtapadni,így egy kis darabka leválhat. Nekem azt mondta az orvos is, és a védőnő is, hogy egyelőre ne is gondolkodjak ezen, majd a 30. heti uh kapcsán úgyis összedugjuk a fejünket. Addig szedjek magnéziumot, mert a méhnövekedés kapcsán jelentkező görcsök lenti irányba terelhetik a lepényt. Illetve ha vérzés lép fel, azonnal kórház, mert az a már előbb is említett kis lepényleválást jelezheti, ami ebben az esetben kezelhető, nem jelent veszélyt a babára nézve, de csak akkor, ha kórházi ellátást kapsz, és látnak az orvosok. 20 hetesen még korai előre tekinteni, hogy merre fog mozdulni, hiszen ha úgy nézzük, még nem volt olyan nagyon látványos a növekedés. Az majd most jön, és most derül ki, hogyan tovább.

Tehát, ha ugyanígy mélyen marad, szülhetsz természetesen, de ha lejjebb kerül, akkor kérdéses. (Ha feljebb, akkor ugye mondanom sem kell...)

24 hkm

2013. máj. 3. 15:16
 2/4 anonim ***** válasza:

Még van rá esély hogy feljebb megy ahogy az első írja a méh egyre nagyobb lesz rohamosan nő és így feljebb kerülhet helyzetét tekintve a lepény.

Egyébként mivel járhat? Nekem pl. folyton bevérzik. Kis megerőltetéstől is. Pihennem feküdnöm kéne egész nap dehát van kicsi gyerekem akit napközben nem tudok kire bízni.

Én is reménykedem hogy feljebb kerül.

2013. máj. 3. 15:21
 3/4 kabymaci ***** válasza:
Nekem is úgy van de nem mondta az orvos hogy bármi baj is lenne vagy nem szülhetnék hüvelyen keresztül.
2013. máj. 3. 15:28
 4/4 anonim ***** válasza:

Lányok-lányok összekeveritek a dolgokat.

Isten mentsen, hogy mélyen fekvő lepényetek legyen! Szerintem, amiről ti beszéltek az az előlfekvő lepény (placenta praevia), aminek a méh növekedésével van esélye elmenni a méhszáj elől, szóval ez esetben nyugi. Ha egy lepény mélyen tapad, szívósan a méh falához annak teljesen más következményi vannak, az nem fog spontán megoldódni, és nem lehet hüvelyi úton szülni mellette!

2013. máj. 3. 17:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!