Terhesség alatt lehet tejsavas vagy joghurtos tampont alkalmazni? Vagy milyen intim mosót vagy zuhanyt stb. a ph helyreállítására és a savasság fenntartására?
Vitagyn C kúrát tartottam és eddig nem ia használtam intim mosót stb. de a terhesség alatt egyre gyakrabban fertőződök , jó lenne valami bevált mosót vagy zuhanyt beszerezni, mert a sima tusfürdő nem lesz jó a mosakodáshoz.
Köszi!
Ezt nőgyógyásszal kellene megbeszélned.
Nyilván hüvelyváladék tenyésztésre is szükség lenne, mert terhesség alatt a hüvelyi fertőzés nem játék.
Először is, ha fertőzésed van, azt ki kell célzottan kezelni.
Ha nincs célzottan kikezelve, újra vissza fog jönni.
Ha ki lett kezelve, akkor vannak kifejezetten hüvelyflóra helyreállító készítmények, amiket lehet használni és azzal helyreáll a hüvelyflóra egyensúlya és nem lesz fertőzés.
Ha mosakodót használsz, az pedig a külső részen tartja csak fent az egyensúlyt, védve a külső fertőzésektől.
De attól még belülről is ott a veszély, egyerű példaként említve egy antibiotikumos kúrát mondjuk. Azt intim mosakodóval senki nem fogja megelőzni. Hüvelyflóra helyreállító készítménnyel annál inkább.
De mivel kismama vagy, így a nőgyógyászt kérdezd meg, hogy konkrétan milyen készítményeket használhatsz és az a biztos.
Attól, hogy a tünetek elmúlnak, még nem jelenti azt, hogy a kórokozó is elpusztult. És utána meg újra meg újra ki fog jönni a fertőzés, nem véletlenül, mert valószínűleg csak a tüneteket nyomod el és nem magát a fertőzést kezeled célzottan.
De ha neked terhesen egy fertőzés kikezelése felesleges terpesztés, hát akkor itt már én többet nem is adok tanácsot...
köszi okoskák! szép napot! :)
Menjetek terpeszteni :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!